Assistenten

Contact

Jordis Jakubczick

Leimuidenstraat 16-2

1059 EH Amsterdam

T: +31(0)20 488 9780

M: +31 (0)6-454 684 05

E: jordis@somatic-healing.nl


Website Praktijk Somatic-Healing


Nieuwsbrief

Somatic Dance: klik hier


Freedance: klik hier


privacy beleid Somatic Dance 


Assistenten

Tijdens mijn Yin & Yang cursus wordt ik geassisteerd door  Gerwin en Michel die zich hieronder aan jullie voorstellen.

Mijn grote dank gaat ook uit aan Erwin Lindeijer, die mij de afgelopen drie jaar heeft geassisteerd en met zijn toegeweide inbreng, kennis en grote dans en lichaamswerkervaring heeft geholpen het kernstuk van de lessen in co-creatie vorm te geven. En met dank ook aan Huub die mij in het voorjaar van 2018 assisteerde in de woensdaggroep. Gerwin Verschuur

Ik dans al jaren met veel plezier. Na vijf jaar Afrikaans dansen, heb ik de Vijf Ritmes ontdekt, wat ik nu ook al weer twaalf jaar wekelijks doe. Voor de zomervakantie van 2016 heb ik voor het eerst met Jordis Jakubczick kennis gemaakt met Somatic Dance, en dat beviel mij zo goed dat ik na de zomer ben ingestapt in de cursus ‘ De dans van Yin en Yang'. Deze cursus, die bestaat uit een combinatie van dansen, lichaamswerk en massage, vind ik inspirerend en verdiepend.


Vanaf januari 2017 assisteer ik Jordis daarin met een andere groep, dan waarin ik zelf de les ervaar. Dit vraagt van mij om andere dansers uit te nodigen, uit te dagen en te bekrachtigen, om dieper en dieper in hun eigen lijf te komen en zich over te geven aan wat het lichaam te vertellen heeft. Ik vind dat heerlijk om zelf te doen, en ook heerlijk om bij anderen te zien gebeuren. Jordis heeft in de lessen de leiding. Zij bereidt de lessen voor en legt de meeste oefeningen uit. Zij vraagt mij soms om oefeningen met haar voor te doen. Verder ben ik aanwezig om dansers te coachen in de uitvoering van een oefening. Samen kunnen we een goede veilige sfeer neerzetten, waarin er ruimte is voor nieuwe ontdekkingen, nieuwe bewegingen en voor wat het lijf zelf tot uitdrukking wil brengen.  Jordis is daarin een vakvrouw, en voor mij als assistent een fijne vrouw om mee te werken. Misschien is Somatic Dance ook iets voor jou?.

Michel Sadon 


Een paar jaar geleden ben ik begonnen met de vrije dans. Wat een bijzondere reis is dat tot nu toe geweest. Een reis waarbij ik de danser in mezelf heb ontdekt. Niet een danser die keurig op de ritme danst of de juiste pasjes doet maar een danser die zijn innerlijke beweging volgt en daarmee danst. En wat een plezier en vrijheid geeft dat. Elke keer dansen met wat er is, is bijzonder om te ervaren. Soms kan de dans klein en ingetogen zijn maar een andere keer weer groots en uitbundig.

En deze reis is nooit klaar. Als ik weer wat nieuws in mezelf ontdek ontstaan daar ook weer nieuwe bewegingen bij. En dat gebeurd ook in de dansles van Jordis. Elke keer worden we uitgenodigd om nog dieper in onszelf te ontdekken wat er gedanst mag worden. In mijn rol als assistent vind ik het fijn om samen met Jordis een veilige bedding te creëren voor dit proces. Door samen voor te doen aan de groep wat de bedoeling is maar ook getuige te zijn van de zoektocht die bij iedereen plaatsvindt.

En misschien kan ik iemand een stapje verder helpen met een aanwijzing of een beweging waardoor het dansen nog meer verdieping krijgt. Voor mij is het assisteren bij het dansen samen op weg zijn naar een mooie dansontmoeting.

Actueel

’De dans van Yin & Yang’ cursus in het najaar 2019

Op dit moment is nog een plek vrij voor een man  in de maandaggroep 1. 

Klik hier voor de webshop om je aan te melden.

Ben je een vrouw: klik hier voor de belangstellingslijst.  

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor impressie filmpje 

Wil je Somatic Dance leren kennen?

Kom dan naar een van de volgende workshops:

Somatic Dance

Open Dansavond

Zaterdag 26 okt'19

Theaterhuis de Berenkuil Utrecht

 

Met de workshop

'Dansen vanuit je hart' en aansluitend dansen op de verrassende muziekvariaties van DJ Aloes

Klik hier voor meer informatie.

Freedance

Zaterdag 12 Okt'19

Theaterhuis De Berenkuil, Utrecht

 

Met de workshop 'Let's play Tango' door Carla Somer en na afloop vrij dansen met DJ Aloes


Klik hier voor meer informatie

Somatic Dance

Coaching


Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor de praktijkwebsite.

Wil je meer vrije Dans?

Klik hier voor de blotevoeten danskalender