Assistenten

Contact

Jordis Jakubczick

Leimuidenstraat 16-2

1059 EH Amsterdam

T: +31(0)20 488 9780

M: +31 (0)6-454 684 05

E: jordis@somatic-healing.nl


Website Praktijk Somatic-Healing


Nieuwsbrief

Somatic Dance: klik hier


Freedance: klik hier


privacy beleid Somatic Dance 


Assistenten

Tijdens mijn Yin & Yang cursus laat ik mij assisteren. Erwin assisteert mij op de maandagen en hij ondersteunt mij door  middel van gedeeltelijke co-creatie van de cursus. Op de woensdagen krijg ik assistentie van Gerwin en Michel.

Hieronder nog met Huub op de foto die mij eerder assisteerde. 

Erwin

Mijn passie voor dansen is al minstens veertig jaar oud, sinds stijldansen en rock&roll. Vooral sinds ik het 'blote voeten dansen' ontdekte, geniet ik van de vrijheid die het geeft, het contact met anderen en de lijfelijke energie die vrijkomt als ik mijn lijf laat doen waar het zin in heeft en wat goed voelt om in contact te brengen. Reichiaans lichaamswerk, mannenwerk, tantra en Zijnsorïentatie hielpen om mijn lijf en levenshouding nog losser te maken. Pas op latere leeftijd ontdekte ik de vormen 5-ritme, biodanza en argentijnse tango. En sinds twee jaar Somatic Dance.


Het mooie van Somatic Dance vind ik de complete opbouw van Jördis, met massage, ondersteuning van en spel met anderen. En de rijkdom aan inspiratie die voortkomt uit haar eigen ervaringen en onderzoekingen, in de verschillende kwaliteiten van het menselijk lichaam: botten, bloed, water, cellulaire verbindingen, bindweefsel, fascia, spieren, energiebanen etc. Al snel deed ik dan ook stage bij Jördis, als onderdeel van mijn opleiding lichaamsgerichte psychotherapie. En sinds najaar 2016 assisteer ik en co-creëer ik de kern van elke les met Jördis, in een heerlijke creatieve stroom. Ik breng daar onder andere elementen van de man-vrouw dynamiek en specifiek mannelijke oefeningen in. En fijn dat deze vorm zich nu zelfs uitbreidt naar retraite! Ik zal daar weer in dezelfde rol zijn, met evenveel plezier en inspiratie als in de doorgaande trainingen.

Gerwin

Ik dans al jaren met veel plezier. Na vijf jaar Afrikaans dansen, heb ik de Vijf Ritmes ontdekt, wat ik nu ook al weer twaalf jaar wekelijks doe. Voor de zomervakantie van 2016 heb ik voor het eerst met Jordis Jacubczick kennis gemaakt met Somatic Dance, en dat beviel mij zo goed dat ik na de zomer ben ingestapt in de cursus ‘ De dans van Yin en Yang'. Deze cursus, die bestaat uit een combinatie van dansen, lichaamswerk en massage, vind ik inspirerend en verdiepend.


Vanaf januari 2017 assisteer ik Jordis daarin met een andere groep, dan waarin ik zelf de les ervaar. Ook na de winter vakantie zal ik dat blijven doen. Voor mij is het assisteren dus een nieuwe rol, dat van mij vraagt om andere dansers uit te nodigen, uit te dagen en te bekrachtigen, om dieper en dieper in hun eigen lijf te komen en zich over te geven aan wat het lichaam te vertellen heeft. Ik vind dat heerlijk om zelf te doen, en ook heerlijk om bij anderen te zien gebeuren. Jordis heeft in de lessen de leiding. Zij bereidt de lessen voor en legt de meeste oefeningen uit. Zij vraagt mij soms om oefeningen met haar voor te doen. Verder ben ik aanwezig om dansers te coachen in de uitvoering van een oefening. Samen kunnen we een goede veilige sfeer neerzetten, waarin er ruimte is voor nieuwe ontdekkingen, nieuwe bewegingen en voor wat het lijf zelf tot uitdrukking wil brengen.  Jordis is daarin een vakvrouw, en voor mij als assistent een fijne vrouw om mee te werken. Misschien is Somatic Dance ook iets voor jou?.

Michel 


Mijn naam is Michel Sadon en ik ben een paar jaar geleden begonnen met dansen. Wat een bijzondere reis is dat tot nu toe geweest. Een reis waarbij ik de danser in mezelf heb ontdekt. Niet een danser die keurig op de ritme danst of de juiste pasjes doet maar een danser die zijn innerlijke beweging volgt en daarmee danst. En wat een plezier en vrijheid geeft dat. Elke keer dansen met wat er is, is bijzonder om te ervaren. Soms kan de dans klein en ingetogen zijn maar een andere keer weer groots en uitbundig.

En deze reis is nooit klaar. Als ik weer wat nieuws in mezelf ontdek ontstaan daar ook weer nieuwe bewegingen bij. En dat gebeurd ook in de dansles van Jordis. Elke keer worden we uitgenodigd om nog dieper in onszelf te ontdekken wat er gedanst mag worden. In mijn rol als assistent vind ik het fijn om samen met Jordis een veilige bedding te creëren voor dit proces. Door samen voor te doen aan de groep wat de bedoeling is maar ook getuige te zijn van de zoektocht die bij iedereen plaatsvindt.

En misschien kan ik iemand een stapje verder helpen met een aanwijzing of een beweging waardoor het dansen nog meer verdieping krijgt. Voor mij is het assisteren bij het dansen samen op weg zijn naar een mooie dansontmoeting.

Actueel

Zomerretraite 2019 ’De Dans van Yin & Yang' 

Data:

15 tot 18 aug'19

Op 'Hof van Axen' in Drenthe

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor de webshop om je aan te melden.

’De dans van Yin & Yang’ cursus in het najaar 2019

De inschrijvingen voor het najaar-seizoen zijn nu geopend voor de huidge deel-nemers. 

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor de webshop.

Wil je Somatic Dance leren kennen?

Kom dan naar een van de volgende workshops:

Somatic Dance

Open Dansavond

Zaterdag 22 juni'19

De Berenkuil Utrecht

 

Met de workshop

'De Dans van Yin & Yang' en aansluitend vrije dans met DJ o'Nysos

Klik hier voor meer informatie.

Freedance

Zaterdag 13 Juli'19

De Berenkuil

Utrecht

 

Met de workshop 'Let's play Tango' door Carla Somer en na afloop vrij dansen met DJ Marold

Klik hier voor meer informatie

Somatic Dance

Coaching


Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor de praktijkwebsite.

Wil je meer vrije Dans?

Klik hier voor de blotevoeten danskalender