Yin & Yang Cursus

De dans van Yin & Yang

 

een ontdekkingsreis naar de diepte van je innerlijke man- en vrouw-zijn

 

Gezien het enthousiasme waarmee Somatic Dance wordt ontvangen en doorgegeven, en de grote belangstelling voor dit danswerk zijn er vanaf september 3 groepen van start en wordt het aanbod met begin nov. uitgebreid met een extra groep, (groep 3) die verkort 6 keer plaats zal vinden. In alle groepen zal plek zijn voor 10 mannen en 10 vrouwen.

 

De nieuwe 10-lessenreeks om de week is sinds begin september 2017 van start en loopt t/m januari 2018. De aanmelding is nog open en er zijn op dit moment in alle drie de groepen (1,2 en 4) nog een plek voor een man. Groep 3 heeft nog ruim plek voor zowel mannen en vrouwen.

Dankbaar en vervuld kijk ik terug op een seizoen vol prachtige dansen die zich iedere lesavond weer op heel eigen wijze hebben kunnen ontvouwen. Het gelijke aantal mannen en vrouwen leidt tot een opmerkelijk krachtige en elkaar versterkende uitwisseling.

 

Ook in het volgende lesblok draaien de Somatic Dance-avonden weer om het universele thema van Yin & Yang als complementaire zich versterkende krachten. Onze reis gaat door het dal van verstilling en verdieping (yin) in onze innerlijke lichamelijke waarneming en piekt op speelse wijze in uitbundige expressie (yang).

 

In de Yinkwaliteit ervaren wij vaak ontvankelijkheid, vloeibaarheid, maar ook stilte en expansie: de kracht van zijn. De Yangkwaliteit geeft richting en focus, lijdt ons naar vastberadenheid: de kracht van doen. Bij het spel van Yin & Yang gaat het om de integratie van het vrouwelijke en het mannelijke in ons als zich aanvullende krachten. Zo in contact met jezelf kun je op afgestemde wijze in contact gaan met de ander, met aanwezigheid, spontaniteit en subtiliteit in de verbinding.

 

In deze reeks lessen wil ik graag de mate van intimiteit vergroten, met het oog erop ons voor elkaar ter beschikking te stellen de ander met ons hele wezen in de dans te ondersteunen in zijn en haar kracht te komen. En om zo het vertrouwen tussen ons vrouwen en mannen te herstellen en de eeuwenoude kloof en stereotypering nog dieper te kunnen helen. Ook wordt je tijdens de dans individueel actief somatisch begeleid door mij.

 

De cursus is voor dansers met enige ervaring in vrije dans en in hun eigen proces te dragen en dat ook fijn vinden.

Ook voor dansers die ervaren zijn met Biodanza, Vijf Ritme’s, Movement Medicine of Ecstatic Dance kan de Somatic Dance verdieping geven. Het helpt je om je lichaam meer bewust te ervaren waardoor je danservaring verdiept.

 

De elementen in de Somatic Dance zijn lichaamswerk leidend in bewegingsexploratie en dansimprovisatie, alleen, met een partner en in de groep. Integratief komen ook elementen van contactdans aan het bod, die onze mogelijkheden van het dansen op de grond naar staande en andersom verbreden.

Data najaar 2017:

Groep 1: maandag om de week 04 sept – 22 jan muv 25 dec (VROUWEN VOL)

Groep 2: maandag om de week 11 sept – 29 jan muv 01 jan

(VROUWEN VOL)

Groep 3: woensdag om de week 01 nov – 24 jan muv 27 dec

(VERKORTE CURSUS VAN 6 KEER)

Groep 4: woensdag om de week 13 sept – 31 jan muv 03 jan

(VROUWEN VOL)

Incidenteel kan er een gemiste les bij een andere groep worden ingehaald.

Locatie maandag: De Nieuwe Regentesseschool

Kruisdwarsstraat 6 Utrecht

Locatie woensdag: De Wilg

Mecklenburglaan 3-5 Utrecht

Tijd: 19:15 inloop, start 19:30 tot 22:00 uur

 

Prijs: € 220 Groep 1,2 en 4

Prijs: € 132 Groep 3

Betalen: via het aanmeldformulier

Na betaling ben je pas definitief verzekerd van een plek in de groep.

Aanmelden: Klik hier voor het aanmeldformulier.

Annulering: Jouw aanmelding is bindend en betekent dat je je committeert aan deelname aan de cursus en betaling van het hele cursusbedrag. Er is geen restitutie mogelijk, ook niet bij ziekte of andere overmacht. Wel bieden we je in dergelijke gevallen, voor aanvang van de cursus, de mogelijkheid jouw cursus door iemand anders over te laten nemen. Dit gebeurt in wederzijds overleg. Na aanmelding volgt een telefonisch kennismakingsgesprek met Jordis waarbij wij samen kunnen kijken of deze reeks lessen Somatic Dance aansluit bij jouw behoeftes en of jouw level van dans-ervaring aansluit bij de groep. Bij langdurig uitval, onduidelijkheid of onzekerheid van deelname voelen wij ons vrij de plek door iemand anders in te laten nemen.

Informatie : 020-4889780/ 0645468405

jordis@somatic-healing.nl

Ben je nieuw en nieuwsgierig, neem dan graag contact op met

Jordis. Wees welkom!

 

Docente: Jordis Jakubczick

 

Biografie: klik hier

Contact

Jordis Jakubczick

Leimuidenstraat 16-2

1059 EH Amsterdam

T: +31(0)20 488 9780

M: +31 (0)6-454 684 05

E: jordis@somatic-healing.nl

Actueel

’De dans van Yin & Yang’ in het najaar 2017

 

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor het Aanmeldformulier

Wil je Somatic Dance leren kennen?

Kom dan naar een van de volgende workshops:

Worlddance

Workshop 'Het spel van Yin & Yang"

Zaterdag 30 sept

 

Klik hier voor meer informatie.

Somatic Dance Open Dansavond

Workshop:'Het spel van Yin & Yang'

Zaterdag 28 okt

Klik hier voor meer informatie.

Winterretraite

De dans van

Yin & Yang

Een ontdekkingsreis naar de diepte van je innerlijke man- en vrouw-zijn.

 

18-21 jan 2017

Klik hier voor meer informatie

Freedance Utrecht

Workshop: ’Dansen vanuit je hart'

Zaterdag 13 jan

Klik hier voor meer informatie

Wil je meer vrije Dans? klik hier voor meer blotevoeten dansevenementen voor de

Danskalender