Assistenten

Contact

Jordis Jakubczick

Leimuidenstraat 16-2

1059 EH Amsterdam

T: +31(0)20 488 9780

M: +31 (0)6-454 684 05

E: jordis@somatic-healing.nl

 

Website Praktijk Somatic-Healing

 

Nieuwsbrief

Somatic Dance: klik hier

 

Freedance: klik hier

 

privacy beleid Somatic Dance

 

Assistenten

 

Tijdens mijn Yin & Yang cursus laat ik mij assisteren. Erwin assisteert mij op de maandagen en hij ondersteunt mij door middel van gedeeltelijke co-creatie van de cursus. Op de woensdagen krijg ik assistentie van o.a. Gerwin. Huub zal zo nu en dan assisteren wanneer nodig.

Erwin

Mijn passie voor dansen is al minstens veertig jaar oud, sinds stijldansen en rock&roll. Vooral sinds ik het 'blote voeten dansen' ontdekte, geniet ik van de vrijheid die het geeft, het contact met anderen en de lijfelijke energie die vrijkomt als ik mijn lijf laat doen waar het zin in heeft en wat goed voelt om in contact te brengen. Reichiaans lichaamswerk, mannenwerk, tantra en Zijnsorïentatie hielpen om mijn lijf en levenshouding nog losser te maken. Pas op latere leeftijd ontdekte ik de vormen 5-ritme, biodanza en argentijnse tango. En sinds twee jaar Somatic Dance.

 

Het mooie van Somatic Dance vind ik de complete opbouw van Jördis, met massage, ondersteuning van en spel met anderen. En de rijkdom aan inspiratie die voortkomt uit haar eigen ervaringen en onderzoekingen, in de verschillende kwaliteiten van het menselijk lichaam: botten, bloed, water, cellulaire verbindingen, bindweefsel, fascia, spieren, energiebanen etc. Al snel deed ik dan ook stage bij Jördis, als onderdeel van mijn opleiding lichaamsgerichte psychotherapie. En sinds najaar 2016 assisteer ik en co-creëer ik de kern van elke les met Jördis, in een heerlijke creatieve stroom. Ik breng daar onder andere elementen van de man-vrouw dynamiek en specifiek mannelijke oefeningen in. En fijn dat deze vorm zich nu zelfs uitbreidt naar retraite! Ik zal daar weer in dezelfde rol zijn, met evenveel plezier en inspiratie als in de doorgaande trainingen.

Gerwin

Ik dans al jaren met veel plezier. Na vijf jaar Afrikaans dansen, heb ik de Vijf Ritmes ontdekt, wat ik nu ook al weer twaalf jaar wekelijks doe. Voor de zomervakantie van 2016 heb ik voor het eerst met Jordis Jacubczick kennis gemaakt met Somatic Dance, en dat beviel mij zo goed dat ik na de zomer ben ingestapt in de cursus ‘ De dans van Yin en Yang'. Deze cursus, die bestaat uit een combinatie van dansen, lichaamswerk en massage, vind ik inspirerend en verdiepend.

 

Vanaf januari 2017 assisteer ik Jordis daarin met een andere groep, dan waarin ik zelf de les ervaar. Ook na de winter vakantie zal ik dat blijven doen. Voor mij is het assisteren dus een nieuwe rol, dat van mij vraagt om andere dansers uit te nodigen, uit te dagen en te bekrachtigen, om dieper en dieper in hun eigen lijf te komen en zich over te geven aan wat het lichaam te vertellen heeft. Ik vind dat heerlijk om zelf te doen, en ook heerlijk om bij anderen te zien gebeuren. Jordis heeft in de lessen de leiding. Zij bereidt de lessen voor en legt de meeste oefeningen uit. Zij vraagt mij soms om oefeningen met haar voor te doen. Verder ben ik aanwezig om dansers te coachen in de uitvoering van een oefening. Samen kunnen we een goede veilige sfeer neerzetten, waarin er ruimte is voor nieuwe ontdekkingen, nieuwe bewegingen en voor wat het lijf zelf tot uitdrukking wil brengen. Jordis is daarin een vakvrouw, en voor mij als assistent een fijne vrouw om mee te werken. Misschien is Somatic Dance ook iets voor jou?.

Huub

Ik ben opgeleid als masseur + docent lichamelijk opvoeding met als keuzevak dans. Sinds 2004 ben ik gepassioneerd danser, waarbij vooral de contactimprovisatie en dansexpressie mij trekken. Momenteel ben ik in het laatste jaar van mijn opleiding tot craniosacraal therapeut, waarbij ik mensen in craniosessies meer ontspanning en plezier geef. Daarnaast ben ik trainer en coach op het gebied van werkplezier. Assisteren van Somatic Dance is voor mij allereerst een mooie kans om Jordis te ondersteunen in het lesgeven en de deelnemers te begeleiden in een dansavond met veiligheid, plezier en diepgang in de dans. Ik vind Somatic Dance een unieke combinatie van lichaamswerk en dans, die elkaar bij Jordis op een natuurlijke manier aanvullen. En door de groep die een serie lessen met elkaar blijft kan er een mooie band ontstaan tussen de deelnemers en veel diepgang in de dans en lichaamswerk.

Actueel

’De dans van Yin & Yang’ cursus in het voorjaar 2019

De inschrijvingen voor het voorjaars seizoen beginnen in december.

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor het belangstellingsfor-

mulier.

Wil je Somatic Dance leren kennen?

Kom dan naar een van de volgende workshops:

Somatic Dance

Open Dansavond

Zaterdag 24 nov '18

De Berenkuil Utrecht

 

Met de workshop

'Let's get juicy' en vrije dans met DJ Aloes

Klik hier voor meer informatie.

Schilderen met je lichaam

speciaal aanbod voor vrouwen

 

11 nov, 9 dec '18

 

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor het aanmeldformulier

 

Somatic Dance

Coaching

voor mannen

 

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor de praktijkwebsite.

Wil je meer vrije Dans?

Klik hier voor meer blotevoeten danskalender

of kom naar Freedance

 

Freedance

Zaterdag 10 nov '18

De Berenkuil

Utrecht

 

Met de workshop 'Movement Medicine' door Marold Emmelkamp en na afloop ook als DJ

Klik hier voor meer informatie