Koppel Cursus

Koppel Cursus 'De Dans van Yin & Yang'

Een ontdekkingsreis naar de diepte van je innerlijke man- en vrouw-zijn in je relatie.


Vanaf 6 september begint het najaarsseizoen met een nieuwe koppelcursus in Utrecht; 8 x op maandagavond - om de week. 


Deze cursus is speciaal voor stellen bedoeld. Door het dansen met je liefdespartner (vaste partner of gelegenheidspartner) vindt een extra verdieping plaats. Het schept de basis voor een waarachtige, hart- openende verbinding in de relatie, en ook in het groepsveld met elkaar.

Lees onderaan meer over het thema en wat de Koppel Cursus inhoud. 


Data: 8x maandag om de week (even weken): 

6 en 20 september, 4 oktober, (18 oktober herfstvakantie), 1, 15 en 29 november, 13 december 2021 en

10 januari 2022, 


Tijd: 18:45 uur inloop, start 19:00 tot 22:00 uur


Locatie: De Nieuwe Regentesseschool, Kruisdwarsstraat 6 - Utrecht


Prijs: € 279
Na betaling ben je verzekerd van een plek in de groep.


Aanmelding: 

Klik hier voor de webshop 

Klik hier voor de algemene voorwaarden


Let op:  Er is plaats voor 12 stellen. Inschrijven is alleen mogelijk met partner.

Ook als koppel graag individueel aanmelden (en ook per product). 

Dit om de administratie en indeling van de groepen overzichtelijk te houden. Alvast dank hiervoor! 


Docente: Jördis Jakubczick

Klik hier voor haar biografie.


Assistentie : Michel Sadon

Klik hier voor meer informatie


Contact: jordis@somatic-healing.nl of bel op : 06 454 684 05


Waar gaat de Koppelcursus over

Het onderzoek gaat uit naar de yin- en yangkwaliteiten als complementaire, zich versterkende krachten. In eerste instantie scheppen wij gewaarzijn in onszelf en het vinden van de balans van de polariserende krachten in ons. Vanuit daar openen wij het spel met de polariteit met de ander.


Onze reis gaat door het dal van verstilling en verdieping (yin) in onze innerlijke lichamelijke waarneming en piekt op speelse wijze in uitbundige expressie (yang). In jezelf en de dynamiek met je partner in je dagelijkse leven. En om zo ook jullie intimiteit bewuster te kunnen ervaren.


In de yin-energie ervaren wij vaak ontvankelijkheid, vloeibaarheid, maar ook stilte en expansie: de kracht van zijn. De yang-kwaliteit geeft richting en focus, leidt ons naar vastberadenheid: de kracht van doen.

Bij het spel van Yin & Yang gaat het om de integratie van het vrouwelijke en het mannelijke in ons als elkaar aanvullende krachten. Zo in contact met jezelf kun je op afgestemde wijze in contact gaan met de ander, met aanwezigheid, spontaniteit en subtiliteit in de verbinding.


Wat we gaan doen 

In deze koppelcursus gebruiken wij aandachtige aanraking en lichaamswerk die tot bewegings-onderzoek leiden en in een samendans uitmunten. De vaardigheden die je aangereikt krijgt, helpen je om je lichaam nog bewuster te ervaren en je middelen tot expressie te verruimen, met het effect dat de intimiteit met je partner vergroot. Het opent een veld van speelsheid, vrijheid in verbinding en het begrijpen en omhelzen van elkaars verschillendheid. Tijdens de dans worden jullie actief somatisch begeleid door mij, met ondersteuning van de assistent.


Voor wie 

De cursus is voor dansers met enige ervaring in vrije dans en voor hen die hun eigen proces kunnen dragen en dat ook fijn vinden. Ook voor koppels waar de ene of allebei al langere tijd andere vrije dansvormen beoefenen en /of tantra ervaring hebben kan de Somatic Dance een complementaire, verdiepende ervaring geven.

Het helpt je om je lichaam meer bewust te ervaren waardoor je danservaring verdiept. Die ervaring neem je dan weer mee naar de andere dansevents. De vaardigheden in aanraking die je aangereikt krijgt helpen je om je lichaam nog bewuster te ervaren en je middelen tot expressie te verruimen. 

 

Ben je nieuw en geïnteresseerd?
Neem dan eerst contact met mij op via jordis@somatic-healing.nl zodat we een telefonisch kennismakingsgesprek kunnen hebben. Samen kijken we of deze reeks lessen Somatic Dance aansluit bij jouw behoeftes en of jouw level van danservaring aansluit bij de groep. 


Belangstelling
Klik hier voor het belangstellingsformulier en om de nieuwsbrief te ontvangen.