Yin & Yang Cursus

De Dans van Yin & Yang 

een ontdekkingsreis naar de diepte van je innerlijke man- en vrouwzijn


De Zomercursus is inmiddels in volle gang en de inschrijvingen voor het najaarsseizoen -

dat in september begint - is nu geopend. 


Lees onderaan meer over het thema en wat Somatic Dance inhoud. 

 

Zomerdans

'De Dans van Yin & Yang' - Amersfoort


Data Zomerdans: 

woensdag wekelijks op 23 en 30 juni, 7, 14 en 21 juli  (vakantiepauze tot 22 augustus), 25 augustus en 1, 8, 15 en 22 september 2021.

Deze cursus is vol.

Najaar 2021

'De Dans van Yin & Yang' - Utrecht


Data: 10 x maandag om de week: 

30 augustus, 13 en 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 20 december en 17 en 31 jan 2022


Locatie: Nieuwe Regentesseschool - Kruisdwarsstraat 6 Utrecht


Tijd: 19:15 inloop, start 19:30 tot 22:00 uur

 

Prijs: € 279
Na betaling ben je verzekerd van een plek in de groep.


Aanmelding: 

Klik hier voor de webshop 

Klik hier voor de algemene voorwaarden


Aantal deelnemers: 12 mannen en 12 vrouwen


Let op: Graag één persoon per aanmelding. Dit om de administratie en indeling van de groepen overzichtelijk te houden. Alvast dank hiervoor! 


Voor meer informatie en deelname neem gerust contact met mij op via: jordis@somatic-healing.nl of bel me op 06-454 684 05


'De Dans van Yin & Yang' - Amersfoort


Dit is de gevorderde groep van de Yin & Yang dans.  Deze cursus is inmiddels vol.


Data: 10 x woensdags wekelijks: 

29 september, 6, 13 en 27 oktober (20 okt herfstvakantie), 3, 10, 17 en 24 november, en 1 en 8 december 2021.


Locatie: Het Vlinderhuys , Barchman Wuytierslaan 55, Amersfoort.

Gratis parkeren direct bij het huis.

Met de prachtige groene omgeving, is naast de sfeervolle studio (neem hier een kijkje) ook het buiten dansen in verbinding met de natuur mogelijk. 


Aantal deelnemers: 11 mannen en 11 vrouwen

Waar gaat de Dans van Yin & Yang over? 

Ook in het volgende lesblok draaien de Somatic Dance cursusavonden weer om het universele thema van Yin & Yang als complementaire, zich versterkende krachten. In eerste instantie in ons zelf en dan in de polariteit en het spel met de ander. Onze reis gaat door het dal van verstilling en verdieping (yin) in onze innerlijke lichamelijke waarneming en piekt op speelse wijze in uitbundige expressie (yang).

 

In de Yin kwaliteit ervaren wij vaak ontvankelijkheid, vloeibaarheid, maar ook stilte en expansie: de kracht van zijn. De Yang kwaliteit geeft richting en focus, leidt ons naar vastberadenheid: de kracht van doen. Bij het spel van Yin & Yang gaat het om de integratie van het vrouwelijke en het mannelijke in ons als elkaar versterkende krachten. Zo in contact met jezelf kun je op afgestemde wijze in contact gaan met de ander, met aanwezigheid, spontaniteit en subtiliteit in de verbinding.

  

Wat we gaan doen

De elementen in de Somatic Dance zijn aanraking, bewegingsexploratie en dansimprovisatie, alleen, met een partner en in de groep. Ook word je tijdens de dans individueel somatisch begeleid door mij.

 

Voor wie

Deze cursus is voor dansers met ervaring in vrije dans en in het dragen van hun eigen proces en die dat ook fijn vinden. Ook voor dansers die ervaring hebben met andere vrije dansvormen zoals Biodanza, Vijf Ritmes, Movement Medicine of Ecstatic Dance kan de Somatic Dance verdieping geven. Het helpt je om je lichaam meer bewust te ervaren waardoor je danservaring verdiept. Die ervaring neem je dan weer mee naar de andere dansevents. De vaardigheden in aanraking die je aangereikt krijgt, helpen je om je lichaam nog bewuster te ervaren en je middelen tot expressie te verruimen. 

 

Ben je nieuw en geïnteresseerd? Neem dan graag eerst contact met me op via jordis@somatic-healing.nl zodat we een telefonisch kennismakingsgesprek kunnen hebben. Samen kijken wij of deze reeks lessen Somatic Dance aansluit bij jouw behoeftes en of jouw level van dans-ervaring aansluit bij de groep. 


Contact 06-45468405

                jordis@somatic-healing.nl

 

Docente Jördis Jakubczick  

Voor mijn biografie klik hier


Assistentie Michel en Gerwin

Voor meer informatie klik hier  


Belangstelling

Wil je op de hoogte blijven van het actuele aanbod, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en geef aan waarnaar je interesse uitgaat. 

Klik hier voor het formulier