Retraites

Contact

Jordis Jakubczick

Leimuidenstraat 16-2

1059 EH Amsterdam

T: +31(0)20 488 9780

M: +31 (0)6-454 684 05

E: jordis@somatic-healing.nl


Website Praktijk Somatic-Healing


Nieuwsbrief

Somatic Dance: klik hier


Freedance: klik hier


privacy beleid Somatic Dance Winterretraite 2020

Begin van het jaar organiseren wij een Winterretraite tijdens het derde weekend op 18/19 januari 2020. Om de deelname zo laagdrempelig mogelijk te maken en voor velen toegankelijk, hebben wij gekozen voor een dans-2-daagse in de grote danszaal van het mooie dorpshuis 'De Furs' ,vlak in de buurt van Utrecht bij Lage Vuursche.
Zo willen wij samen nog eens het nieuwe jaar vieren en elkaar extra warm houden in deze koude wintermaanden.


De inschrijving is nog geopend en door ziekte uitval is er is nog plek voor een man en een vrouw. Lees hieronder alle informatie. Hier is de link naar de webshop.

 

Vanwege het groepsproces is uitsluitend deelname aan

beide dagen mogelijk. 


'De Dans van Yin & Yang' 
een verdieping van 'De Dans van Yin & Yang' die een ontdekkingsreis is naar de diepte van je innerlijke man- en vrouw-zijn


Een retraite biedt ons de mogelijkheid dieper in te voelen in de kracht van Yin & Yang-balans in onszelf en de mooie ontmoetingen die eruit voortvloeien. Het vertrekpunt voor onze retraite is een stevige autonomie als basis voor diepe verbindingen vol overgave met alle ruimte en tijd voor vrije creativiteit. De retraite wordt begeleid door Jordis Jakubczick met ondersteuning van Michel Sadon als assistent.


Tijdens de workshops werken we met oefeningen vanuit de Somatic Dance Approach: lichaamswerk met ervaarbare anatomie leidend in dansexpressie en vrije improvisatie. Je danst alleen, met een partner of met de groep


Over het thema :

Met de energie van de winter wordt de Yin energie met zijn beweging naar binnen wakker. Vertragen, bezinning, verwerken en hierdoor weer 'bijtanken' op een diep niveau staan in deze retraite centraal. Via dans en aanraking gaan we met onze aandacht naar binnen om dieper te gaan luisteren naar wat er ins ons leeft. Vanuit deze plek kom je in beweging onder de liefdevolle getuigenis van een danspartner. Dat wat je lichaam wil vertellen krijgt ruimte en aandacht. Dit kan individuele expressie zijn, maar ook de stilte en het gevoel van vervulling die eruit voort komt, als jij met je zielezijn ineen valt, krijgen de ruimte.


En ook in deze retraite gaat het weer om de Yin & Yang in ons, met deze keer de focus op het diepste middenpunt van innerlijke balans te ontdekken. Het zijn te ervaren waar uiteindelijk ons innerlijke Yin & Yang ineen valt en waar het gewaarzijn van onvoorwaardelijke liefde thuis is. Het gewaarzijn dat bovenuit de polariteit steigt in onszelf, met de ander en ook de andere sexe. 

Want juist daar kunnen wij onszelf ten vollste ontmoeten en omhelzen en zo ook de ander.Wat kun je verwachten
Een prachtige locatie in de bossen nabij Utrecht
2 Yin & Yang-sessies per dag
Sharings
Zaterdagavond vrij dansen met DJ Aloes
Heerlijke vegetarische maaltijden van Foekje en haar Eko Food.
Tussendoor vrij te besteden tijd - boswandeling


Praktische informatie:

Data en tijden: zaterdag 18 januari 2020 van 9.30 uur tot 23:00 uur en zondag 19 januari van 10 tot 17.00 uur  (alleen deelname aan beide dagen) 


Locatie: De Furs,  Slotlaan 2a, 3749 AA  Lage Vuursche  www.defurs.nl
Kosten: €247
Na betaling ben je pas definitief verzekerd van een plek in de groep.


Overnachting:

De overnachting is goed zelf te regelen. Voor wie graag bij andere dansers in de buurt van Lage Vuursche wil slapen heb ik een link om het bij elkaar logeren te kunnen aanbieden of vragen. Ook is er de link naar het prijsgunstige Koos Vorrinkhuis van Nivon aan de andere kant van het dorp. Daar kun je een bed/kamer reserveren. Geef daarbij aan dat je een Somatic danser bent.


Bij annulering:
Wij adviseren je een reisverzekering af te sluiten.
Jouw aanmelding is bindend en betekent dat je je committeert aan deelname aan de 2-daagse en betaling van het hele cursusbedrag. Er is geen restitutie mogelijk, ook niet bij ziekte of andere overmacht. Wel bieden we je in dergelijke gevallen de mogelijkheid jouw 2-daagse, vóór aanvang retraite, door iemand anders over te laten nemen. Dit gebeurt in wederzijds overleg.  Hier zijn €20 administratiekosten aan gekoppeld. Bij uitval, onduidelijkheid of onzekerheid van deelname voelen wij ons vrij de plek door iemand anders in te laten nemen. Wij houden ons de vrijheid om het aantal deelnemers naar behoefte aan te passen.


Informatie : 020-4889780/ 0645468405  en via e-mail: jordis@somatic-healing.nl


Docente: Jordis Jakubczick.  Klik hier  voor haar biografie.


Assistentie: Gerwin Verschuur op zaterdag en Michel Sadon op zaterdag en zondag Klik hier voor meer informatie


Ben je nieuw en nieuwsgierig, neem dan graag contact op met Jordis, zodat wij kunnen kijken of deze Somatic Dance retraite aansluit bij jouw behoeftes en of jouw level van danservaring aansluit bij de groep. Wees welkom!VooraankondigingZomerretraite 2020


Ook in de zomer van 2020 organiseren wij weer een zomerretraite. Een fijne dans3daagse om samen de zomer te vieren.

De locatie wordt het sfeervolle Hof van Axen in midden Drenthe.


De data zijn 13 t/m 16 aug vanaf donderdag 17:00 tot zondag 17:00. Ga hier naar de belangstellingslijst. De inschrijvingen worden begin mei 2020 geopend.
De dans van Yin & Yang

een ontdekkingsreis naar de diepte van je innerlijke man- en vrouw-zijn


Jordis over het thema van de Zomerretraite 2019: 

(het thema voor 2020 wordt tzt bekend gemaakt)

Er wordt vaak gezegd dat geven en ontvangen een zijn, en vaak genoeg voelt dat ook wel zo; vooral als wij op afgestemde wijze en met duidelijke rollen in de dans of in lichaamswerk in contact gaan. Maar tijdens het spel in de vrije samendans gebeurt er ook nog wel iets anders . Van geven komt nemen en vanuit ontvangen ontstaat het verlangen naar overgave of ook naar versmelting. Of juist niet en durf jij dan jezelf trouw te blijven en dit kenbaar te maken?


Tijdens deze driedaagse zomerretraite gaan wij op onderzoek naar het dynamische spel van de yin- en de yang-krachten in ons en met elkaar. Wij laten ons inspireren door het ‘Wheel of Consent’ van Betty Martin: via aanraking en dans gaan we spelend op onderzoek naar de vier acties en hun respectievelijke kwaliteiten:  geven - dienstbaarheid, ontvangen - dankbaarheid, nemen - integriteit en toelaten-overgave.


Samen creëren wij een energieveld waarin openheid de toon aan mag geven en waar een dieper vertrouwen kan ontstaan tussen zowel mannen als ook vrouwen en de sexen onderling. Door de liefdevolle toewijding ontstaat een hoge mate aan afstemming, die wederom tot een heerlijke dynamiek leid en vrijheid in ons zelf en in de omgang met elkaar.


Ik verheug me erop met jullie in deze driedaagse weer op ontdekkingsreis te gaan, met elkaar te mogen verdiepen en nieuwe levels van contact te mogen ervaren.


Voor wie:

Deze retraite is voor dansers met ervaring in vrije dans en in hun eigen proces te dragen en dat ook fijn vinden. Dansers die ervaren zijn met bijvoorbeeld Biodanza, Vijf Ritmes, Movement Medicine of Ecstatic Dance.


Maximaal 12 mannen en 12 vrouwen.


Wat kun je verwachten:

Een prachtige locatie in midden Drenthe

2 Yin & Yangsessies per dag

Sharings

2 avonden vrijdansen met DJ .........

Heerlijke vegetarische maaltijden

Tussendoor vrij te besteden tijd


De praktische informatie:

Data: donderdag 13 aug 2020 van 17.00 uur t/m zondag 16 aug 17.00 uur

Locatie: Hof van Axen, Drenthe. www.hofvanaxen.com

Kosten: (zijn op dit moment onder voorbehoud en worden eventueel iets aangepast)

All in op basis van 2-persoons kamers (10 kamers met 20 slaapplekken): € wordt nog bekend gemaakt  

6 Tipiplekken : € wordt nog bekend gemaakt  

Vroegboekkorting: €wordt nog bekend gemaakt 


Betalen in twee termijnen is mogelijk:

Eerste termijn: €.... direct bij de aanmelding.

Tweede termijn, het restbedrag: uiterlijk vóór 1 aug'20.

Na betaling ben je pas definitief verzekerd van een plek in de groep.

Betaling: via de webshop (wordt op 1 mei geopend) 


Aanmelding: klik hier voor de webshop


Bij annulering:

Wij adviseren je een reisverzekering af te sluiten.

Jouw aanmelding is bindend en betekent dat je je committeert aan deelname aan de 3-daagse en betaling van het hele cursusbedrag. Er is geen restitutie mogelijk, ook niet bij ziekte of andere overmacht. Wel bieden we je in dergelijke gevallen de mogelijkheid jouw 3-daagse, vóór aanvang retraite, door iemand anders over te laten nemen. Dit gebeurt in wederzijds overleg. Hieraan zijn €20 administratiekosten ge-koppeld. Bij uitval, onduidelijkheid of onzekerheid van deelname voelen wij ons vrij de plek door iemand anders in te laten nemen.


Informatie : 020-4889780/ 0645468405

                   jordis@somatic-healing.nl


Ben je nieuw en nieuwsgierig, neem dan graag contact op met Jordis, zodat wij kunnen kijken of deze Somatic Dance zomerretraite aansluit bij jouw behoeftes en of jouw level van danservaring aansluit bij de groep. Wees welkom!


Klik op de afbeelding voor een impressie van de Somatic Dance en de 'Dans van Yin & Yang" 

 


Testimonia


"De Yin & Yang retraite was waanzinnig fijn. Ik heb het als  een zeer groot cadeau ervaren. Ik voelde me op een gegeven moment zo zacht stromend en ontspannen. Ik kan me niet herinneren dat ik me ooit eerder zo gevoeld heb "


                                      J.S , Neuromovement specialist"


                                            - - -


“Vandaag, een dag na de zomerretraite, zo’n heerlijk tevreden gevoel. Het was weer een waanzinnig mooi weekend. Voor de derde keer op rij weer zo’n heerlijke groep mensen, die samen een avontuur aangaan. Die met elkaar verdiepen en verbinden. Die elkaar vertrouwen geven waardoor je kan zakken in je eigen gevoel en dat veilig kan onderzoeken en soms emoties kan verwerken. @Jordis: dat komt allemaal tot stand door jouw begeleiding. Je weet toch telkens die veilige bedding te creëren zodat iedereen dit kan doen. Heel veel dank daarvoor!

 

                                      Emile”


- - -


"Ik heb deZomerretraite 2019 in Hof van Axen ervaren als zeer positief. Voedend, verrijkend en inzicht gevend. Een groot(s) cadeau! Ik kon via dans en beweging in een natuurlijke stroom vanuit mijn hart komen. Aanwezig zijn in de kleinheid, de vertraging en voelen in het moment voelde als heel krachtig. Een dag apart werken met mannen was verrassend en verbindend."


                                                A.v.l.

- - -


"Yesterday evening I returned from the three-day retreat with members of my Somatic Dance group and it has been the most wonderful, magical, enjoyable, healing and transformative group experience of my life! During the retreat we danced and laughed and cried and hugged and shouted and celebrated life together, At this moment in my life, which has lasted nearly sixty years, I feel more vibrant and alive, more vital, more mature, balanced and at peace than ever before. "

                                        R.S, Psychotherapeut

Actueel

’De Dans van Yin & Yang'

Drie groepen op de maandag en de woensdag avond om de week. seizoensbegin op 3, 10 en 12 februari 

Klik hier voor de webshop om je aan te melden.   

Klik hier voor meer informatie.

Wil je Somatic Dance leren kennen?

Kom dan naar een van de volgende workshops:

Somatic Dance

Open Dansavond

Zaterdag 25 Jan'20

Theaterhuis de Berenkuil Utrecht

 

Met de workshop

''Tides Inside'  en aansluitend dansen op de sensueele groovy muziek van DJ o'Nysos

Klik hier voor meer informatie.

Freedance

Zaterdag 8 feb'20

Theaterhuis De Berenkuil, Utrecht

 

Met de workshop 'Dansen vanuit je hart' door Jordis Jakubczick en na afloop vrij dansen met DJ o'Aloes

Klik hier voor meer informatie

Dans Je Vrij 

Zaterdag 1 feb'20

Danswerkstatt, Amersfoort

 

Met de workshop 'Het feest van de polariteiten' door Jordis Jakubczick en na afloop vrij dansen met DJ Reinier, outside-the-box' 

Klik hier voor meer informatie

Somatic Dance

Coaching


Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor de praktijkwebsite.

Wil je meer vrije Dans?

Klik hier voor de blotevoeten danskalender