Retraites

Contact

Jordis Jakubczick

Leimuidenstraat 16-2

1059 EH Amsterdam

T: +31(0)20 488 9780

M: +31 (0)6-454 684 05

E: jordis@somatic-healing.nl


Website Praktijk Somatic-Healing


Nieuwsbrief

Somatic Dance: klik hier


Freedance: klik hier


privacy beleid Somatic Dance 


Zomerretraite 2019

en wat men ervan vond: 


“Vandaag, een dag na de zomerretraite, zo’n heerlijk tevreden gevoel. Het was weer een waanzinnig mooi weekend. Voor de derde keer op rij weer zo’n heerlijke groep mensen, die samen een avontuur aangaan. Die met elkaar verdiepen en verbinden. Die elkaar vertrouwen geven waardoor je kan zakken in je eigen gevoel en dat veilig kan onderzoeken en soms emoties kan verwerken. @Jordis: dat komt allemaal tot stand door jouw begeleiding. Je weet toch telkens die veilige bedding te creëren zodat iedereen dit kan doen. Heel veel dank daarvoor!

 

Emile”"Ik heb deZomerretraite 2019 in Hof van Axen ervaren als zeer positief. Voedend, verrijkend en inzicht gevend. Een groot(s) cadeau! Ik kon via dans en beweging in een natuurlijke stroom vanuit mijn hart komen. Aanwezig zijn in de kleinheid, de vertraging en voelen in het moment voelde als heel krachtig. Een dag apart werken met mannen was verrassend en verbindend."


A.v.l.
Zomerretraite 2020


Ook in de zomer van 2020 organiseren wij weer een zomerretraite. Een fijne dans3daagse om samen de zomer te vieren.

De locatie wordt het sfeervolle Hof van Axen in midden Drenthe.


De data zijn 13 t/m 16 aug vanaf donderdag 17:00 tot zondag 17:00. Ga hier naar de belangstellingslijst. De inschrijvingen worden begin mei 2020 geopend.
De dans van Yin & Yang

een ontdekkingsreis naar de diepte van je innerlijke man- en vrouw-zijn


Jordis over het programma:

Een retraite biedt ons de mogelijkheid dieper in te voelen in de kracht van Yin & Yang-balans in onszelf en de fantastische ontmoetingen die eruit voortvloeien. Het vertrekpunt voor onze retraite is een stevige autonomie als basis voor diepe verbindingen vol overgave met alle ruimte en tijd voor vrije creativiteit. Tijdens de drie dagen gaan wij nog explicieter met eerst de vrouwen en mannen apart in de ervaring om vervolgens nog krachtiger verankerd in onszelf met elkaar in de dans te stromen. Samen met Erwin als mannelijke assistent creëren wij de bedding voor hopelijk een onvergetelijke danservaring voor jou.


De elementen in de Somatic Dance zijn lichaamswerk leidend in bewegingsexploratie en dansimprovisatie, alleen, met een partner en in de groep. Zie voor uitgebreide informatie de pagina Yin & Yang.


Tijdens de danssessies werken we met oefeningen vanuit de Somatic Dance Approach met ervaarbare anatomie, dansexpressie en vrije improvisatie. Je danst alleen, met een partner of met de groep.


Jordis over het thema van de Zomerretraite 2019: 

(het thema voor 2020 wordt tzt bekend gemaakt)

Er wordt vaak gezegd dat geven en ontvangen een zijn, en vaak genoeg voelt dat ook wel zo; vooral als wij op afgestemde wijze en met duidelijke rollen in de dans of in lichaamswerk in contact gaan. Maar tijdens het spel in de vrije samendans gebeurt er ook nog wel iets anders . Van geven komt nemen en vanuit ontvangen ontstaat het verlangen naar overgave of ook naar versmelting. Of juist niet en durf jij dan jezelf trouw te blijven en dit kenbaar te maken?


Tijdens deze driedaagse zomerretraite gaan wij op onderzoek naar het dynamische spel van de yin- en de yang-krachten in ons en met elkaar. Wij laten ons inspireren door het ‘Wheel of Consent’ van Betty Martin: via aanraking en dans gaan we spelend op onderzoek naar de vier acties en hun respectievelijke kwaliteiten:  geven - dienstbaarheid, ontvangen - dankbaarheid, nemen - integriteit en toelaten-overgave.


Samen creëren wij een energieveld waarin openheid de toon aan mag geven en waar een dieper vertrouwen kan ontstaan tussen zowel mannen als ook vrouwen en de sexen onderling. Door de liefdevolle toewijding ontstaat een hoge mate aan afstemming, die wederom tot een heerlijke dynamiek leid en vrijheid in ons zelf en in de omgang met elkaar.


Ik verheug me erop met jullie in deze driedaagse weer op ontdekkingsreis te gaan, met elkaar te mogen verdiepen en nieuwe levels van contact te mogen ervaren.


Voor wie:

Deze retraite is voor dansers met ervaring in vrije dans en in hun eigen proces te dragen en dat ook fijn vinden. Dansers die ervaren zijn met bijvoorbeeld Biodanza, Vijf Ritmes, Movement Medicine of Ecstatic Dance.


Maximaal 12 mannen en 12 vrouwen.


Wat kun je verwachten:

Een prachtige locatie in midden Drenthe

2 Yin & Yangsessies per dag

Sharings

2 avonden vrijdansen met DJ o'Nysos

Heerlijke vegetarische maaltijden

Tussendoor vrij te besteden tijd


De praktische informatie:

Data: donderdag 13 aug 2018 van 17.00 uur t/m zondag 16 aug 17.00 uur

Locatie: Hof van Axen, Drenthe. www.hofvanaxen.com

Kosten: (zijn op dit moment onder voorbehoud en worden eventueel iets aangepast)

All in op basis van 2-persoons kamers (10 kamers met 20 slaapplekken): €425 

6 Tipiplekken : €410 

Vroegboekkorting: €395


Betalen in twee termijnen is mogelijk:

Eerste termijn: €225 direct bij de aanmelding.

Tweede termijn, het restbedrag: uiterlijk vóór 1 aug'20.

Na betaling ben je pas definitief verzekerd van een plek in de groep.

Betaling: via de webshop (wordt op 1 mei geopend) 


Aanmelding: klik hier voor de webshop

Bij annulering:

Wij adviseren je een reisverzekering af te sluiten.

Jouw aanmelding is bindend en betekent dat je je committeert aan deelname aan de 3-daagse en betaling van het hele cursusbedrag. Er is geen restitutie mogelijk, ook niet bij ziekte of andere overmacht. Wel bieden we je in dergelijke gevallen de mogelijkheid jouw 3-daagse, vóór aanvang retraite, door iemand anders over te laten nemen. Dit gebeurt in wederzijds overleg. Hieraan zijn €25 administratiekosten ge-koppeld. Bij uitval, onduidelijkheid of onzekerheid van deelname voelen wij ons vrij de plek door iemand anders in te laten nemen.


Informatie : 020-4889780/ 0645468405

                   jordis@somatic-healing.nl


Ben je nieuw en nieuwsgierig, neem dan graag contact op met Jordis, zodat wij kunnen kijken of deze Somatic Dance zomerretraite aansluit bij jouw behoeftes en of jouw level van danservaring aansluit bij de groep. Wees welkom!


Klik op de afbeelding voor een impressie van de Somatic Dance en de 'Dans van Yin & Yang" 

 


Testimonia


"De Yin & Yang retraite was waanzinnig fijn. Ik heb het als  een zeer groot cadeau ervaren. Ik voelde me op een gegeven moment zo zacht stromend en ontspannen. Ik kan me niet herinneren dat ik me ooit eerder zo gevoeld heb "

                                      J.S , Neuromovement specialist"


       

                                            - - -


"Yesterday evening I returned from the three-day retreat with members of my Somatic Dance group and it has been the most wonderful, magical, enjoyable, healing and transformative group experience of my life! During the retreat we danced and laughed and cried and hugged and shouted and celebrated life together, At this moment in my life, which has lasted nearly sixty years, I feel more vibrant and alive, more vital, more mature, balanced and at peace than ever before. "

                                        R.S, Psychotherapeut

Actueel

’De dans van Yin & Yang’ cursus in het najaar 2019

Deinschrijving is op voll gang. Alleen nog plekken voor mannen op dit moment. 

Klik hier voor de webshop om je aan te melden.

Ben je een vrouw: klik hier voor de wachtlijst.  

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor impressie filmpje 

Wil je Somatic Dance leren kennen?

Kom dan naar een van de volgende workshops:

Somatic Dance

Open Dansavond

Zaterdag 28 sept'19

De Berenkuil Utrecht

 

Met de workshop

'De Dans van Yin & Yang' en aansluitend vrije dans met DJ o'Nysos

Klik hier voor meer informatie.

Freedance

Zomerstop in augustus

Zaterdag 14 Sept'19

De Berenkuil

Utrecht

 

Met de workshop 'Dansen vanuit het hart' door Jördis Jakubczick en na afloop vrij dansen met DJ o'Nysos

Klik hier voor meer informatie

Somatic Dance

Coaching


Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor de praktijkwebsite.

Wil je meer vrije Dans?

Klik hier voor de blotevoeten danskalender