Yin & Yang Cursus

Contact

Jordis Jakubczick

Leimuidenstraat 16-2

1059 EH Amsterdam

T: +31(0)20 488 9780

M: +31 (0)6-454 684 05

E: jordis@somatic-healing.nl


Website Praktijk Somatic-Healing


Nieuwsbrief

Somatic Dance: klik hier


Freedance: klik hier


privacy beleid Somatic Dance 


De dans van Yin & Yang

 

een ontdekkingsreis naar de diepte van je innerlijke man- en vrouw-zijn

 

Door de grote belangstelling voor de Somatic Dance zijn er met ingang februari weer drie groepen van 12 mannen en 12 vrouwen van start gegaan. De cursus vind tot eind juni 2020 ma en woensdag om de week plaats. Op een paar enkele plekken na zijn alle drie de groepen inmiddels vol en is de inschrijving hiervoor inmiddels bijna afgerond. Voor meer actuele informatie neem gerust contact met mij op via: jordis@somatic-healing.nl of bel me : 06 454 684 05


Hier is de link naar de webshop.

Wil je alvast op de wachtlijst komen staan voor het najaarsseizoen of de zomerretraite geef je dan op de belangstellingsformulier op en vink de juiste keuze aan in de lijst. Lees hieronder alle informatie. 

 

De cursus is voor dansers met enige ervaring in vrije dans en voor hen die hun eigen proces kunnen dragen en dat ook fijn vinden. 

 

Ben je nieuw en geïnteresseerd ? Neem dan graag contact met ons op via jordis@somatic-healing.nl zodat wij een telefonisch kennismakingsgesprek  kunnen hebben.  Samen  kijken wij of deze reeks lessen Somatic Dance aansluit bij jouw behoeftes en of jouw level van dans-ervaring aansluit bij de groep. 

Dankbaar en vervuld kijk ik terug op seizoenen vol prachtige dansen die zich iedere lesavond weer op heel eigen wijze hebben kunnen ontvouwen. Het gelijke aantal mannen en vrouwen leidt tot een opmerkelijk krachtige en elkaar versterkende uitwisseling. En ook in dit inmiddels achste  seizoen vindt weer veel verdieping plaats. We gaan op onderzoek naar spannende thema’s, die iedere keer weer nieuwe mogelijkheden bieden tot waarachtige, hart openende verbinding tussen zowel vrouwen en mannen onderling als ook vrouwen en mannen met elkaar. Somatic Dance is vol in ontwikkeling.

 

Ook in het volgende lesblok draaien de Somatic Dance-cursus avonden weer om het universele thema van Yin & Yang als complementaire zich versterkende krachten. Onze reis gaat door het dal van verstilling en verdieping (yin) in onze innerlijke lichamelijke waarneming en piekt op speelse wijze in uitbundige expressie (yang).

 

In de Yin kwaliteit ervaren wij vaak ontvankelijkheid, vloeibaarheid, maar ook stilte en expansie: de kracht van zijn. De Yang kwaliteit geeft richting en focus, leidt ons naar vastberadenheid: de kracht van doen. Bij het spel van Yin & Yang gaat het om de integratie van het vrouwelijke en het mannelijke in ons als zich aanvullende krachten. Zo in contact met jezelf kun je op afgestemde wijze in contact gaan met de ander, met aanwezigheid, spontaniteit en subtiliteit in de verbinding.

 

Ook in de komende reeks lessen wil ik graag de mate van intimiteit vergroten, met het oog erop ons voor elkaar ter beschikking te stellen de ander met ons hele wezen in de dans te ondersteunen in zijn en haar kracht te komen. En om zo het vertrouwen tussen ons vrouwen en mannen te herstellen en de eeuwenoude kloof en stereotypering nog dieper te kunnen helen.

  

De elementen in de Somatic Dance zijn lichaamswerk leidend in bewegingsexploratie en dansimprovisatie, alleen, met een partner en in de groep. Integratief komen ook elementen van contactdans aan het bod, die onze mogelijkheden van het dansen op de grond naar staande en andersom verbreden. Ook wordt je tijdens de dans individueel actief somatisch begeleid door mij.

 

Voor wie:

Deze cursus is voor dansers met ervaring in vrije dans en in hun eigen proces te dragen en die dat ook fijn vinden. Ook voor dansers die ervaring hebben met vrije dans kan de Somatic Dance een complementaire, verdiepende ervaring geven. De vaardigheden in aanraking die je aangereikt krijgt helpen je om je lichaam nog bewuster te ervaren en je middelen tot expressie te verruimen. 

 

Ook voor dansers die ervaring hebben in Biodanza, Vijf Ritmes, Movement Medicine of Ecstatic Dance kan de Somatic Dance verdieping geven. Het helpt je om je lichaam meer bewust te ervaren waardoor je danservaring verdiept. Die ervaring neem je dan weer mee naar de andere dansevents. 


DE 10 LESSEN VINDEN PLAATS OP


DATA VOORJAAR 2020:

Groep 1: maandag om de week (m.u.v. 13 apr ivm vakantie) - even weken
:3 feb - 17 feb - 2 mar - 16 mar - 30 mar -  27 apr (Let op Koningsdag) - 11 mei - 25 mei - 8 jun - 22 jun 2020 

Groep 2: maandag om de week (m.u.v. 20 apr  ivm vakantie -  oneven weken
(10 feb - 24 feb - 9 mar - 23 mar - 6 apr - 4 mei - 18 mei - 1 jun - 15 jun - 29 jun 2020)

Groep 3: woensdag om de week (m.u.v. 22 apr ivm vakantie) -  oneven weken
(12 feb - 26 feb - 11 mar - 25 mar - 8 apr - 6 mei - 20 mei - 3 jun - 17 jun - 1 juli 2020)


Incidenteel kan één gemiste les bij een andere groep worden ingehaald door in te vallen in een van de andere groepen.

 

Locatie maandag: De Nieuwe Regentesseschool

Kruisdwarsstraat 6 Utrecht

(Parkeren :Hier geldt​ tot 23:00u een uurtarief van €4,27 

Op 8 minuten loopafstand naar het zuidoosten toe, vanaf de Wolter Heukelslaan geldt tot 21:00u een uurtarief van €3,03.)


Locatie woensdag: De Wilg

Mecklenburglaan 3-5 Utrecht

(Parkeren :Hier geldt​ tot 23:00u een uurtarief van €4,27 

Op 8 minuten loopafstand direct ten zuiden van de Wilg is de Abstederdijk. Daar geldt tot 21:00u een uurtarief van 3,03)

 

Tijd: 19:15 inloop, start 19:30 tot 22:00 uur

 

Prijs: €240


Betalen via IDEAL op de webshop bij aanmelding.

Na betaling ben je pas definitief verzekerd van een plek in de groep.

 

Annulering: jouw aanmelding is bindend en betekent dat je je committeert aan deelname van de gehele cursus en betaling van het hele cursusbedrag. Anders dan bij andere vrije dansvormen dans je in een vaste groep met een gelijk aantal vrouwen en mannen en ontstaat er een diepere binding en betrokkenheid bij elkaar. Om evenwicht en de rust in de groepen te bewaren is geen restitutie mogelijk, ook niet bij ziekte of andere overmacht. Wel bieden we je in dergelijke gevallen de mogelijkheid, vòòr aanvang van de cursus jouw plek door iemand anders over te laten nemen. Dit gebeurt in wederzijds overleg. Hieraan zijn E20 administratiekosten verbonden.


De 10 lessen vinden plaats in een vaste groep waardoor het belangrijk is dat je aanwezig bent. Onderling in de groepen kan via invallen een gemiste les eenmalig worden ingehaald. Ook bestaat de mogelijkheid bij ongelijke aantal mannen en vrouwen bij een les in te vallen.


Deelname met een chronische aandoening die je deelname onzeker maakt is helaas niet mogelijk.
Bij langdurig uitval, onduidelijkheid of onzekerheid van deelname voelen wij ons vrij de plek door iemand anders in te laten nemen.


Na aanmelding volgt, indien nodig, zo snel mogelijk een telefonisch kennismakingsgesprek met Jordis waarbij wij samen kunnen kijken of deze reeks lessen Somatic Dance aansluit bij jouw behoeftes en of jouw level van dans-ervaring aansluit bij de groep.
Wij behouden ons het recht de grootte van de groep te wijzigen en bij onvoldoende aanmeldingen, als groep totaal of per sexe, de cursus te annuleren. Uiteraard wordt je daar dan direct van op de hoogte gesteld en wordt het cursusgeld teruggestort.


Aanmelding: Klik hier voor de webshop om je aan te melden.

Op dit moment is de aanmelding voltooid. Voor interesse in deelname in het najaar kijk hieronder:

Wachtlijst en belangstelling: Klik hier voor het belang-stellingsformulier.

 

Informatie : 0645468405

                   jordis@somatic-healing.nl

 

Docente: Jordis Jakubczick

Assistentie op de maandagen groep 1: Gerwin Verschuur

Assistentie op de maandagen groep 2: Michel Sadon

Assistentie op de woensdagen: Gerwin Verschuur en Michel Sadon.

 

Biografie: klik hier

 

Ben je nieuw en nieuwsgierig, neem dan graag contact op met

Jordis. Wees welkom!


Klik op de afbeelding voor een impressie van de Somatic Dance en de 'Dans van Yin & Yang'.

Actueel

Wil je Somatic Dance leren kennen?

Kijk hieronder voor de actuele lijst van workshps:

Zoomatic Dance avond


Zaterdag 23 mei'20

in je eigen huiskamer

 

Met de workshop

'Dans je innerlijke nar' tot 20:30 en aansluitend vrij dansen op de verrassende muziekvariaties van

DJ Aloes 

tot 22:15

Aanmelden via webshop 


Klik hier voor meer informatie.

Lichaamsgericht

Coaching 


Nu ook via internet. 


Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor de praktijkwebsite.

’De Dans van Yin & Yang' - NJ '20

Drie groepen op de maandag en de woensdag avond om de week. 


Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor het belangstellingsformulier voor het najaarsseizoen die  begint in september 2020 

Wil je meer vrije Dans?

Klik hier voor de blotevoeten danskalender