Yin & Yang Cursus

Contact

Jordis Jakubczick

Leimuidenstraat 16-2

1059 EH Amsterdam

T: +31(0)20 488 9780

M: +31 (0)6-454 684 05

E: jordis@somatic-healing.nl


Website Praktijk Somatic-Healing


Nieuwsbrief

Somatic Dance: klik hier


Freedance: klik hier


privacy beleid Somatic Dance 


De dans van Yin & Yang

een ontdekkingsreis naar de diepte van je innerlijke man- en vrouw-zijn


I.v.m de Lockdown zijn de lessen vooralsnog helaas uitgesteld. Zodra de Lockdown is opgeheven worden de data hier bekend gemaakt.


Het Voorjaarsseizoen komt er weer aan:

Onze Dans Community groeit en zo ook de variatie in het aanbod voor de Somatic Dance. Met ingang januari worden  er naast een gemengde Yin & Yang groep in Utrecht ook weer twee koppelcursus groepen aangeboden. Deze cursus  bestaat uit 7 lessen (een keer per maand) en vind van januari tot juli 2021 plaats. Klik hier voor meer informatie.


De 'Dans van Yin & Yang' cursus is vanaf ......... op de maandag om de week. 


De inschrijving is geopend. Op dit moment zijn er nog 6 plekken voor mannen. De vrouwenplekken zijn vol. 

Hier is de link naar de webshop.


Voor meer informatie neem gerust contact met mij op via: jordis@somatic-healing.nl of bel me : 06 454 684 05


Zijn de groepen vol ? Geef je dan op het belangstellingsformulier op en vink je gewenste keuze aan in de lijst. Lees hieronder alle informatie. 

 

De cursus is voor dansers met enige ervaring in vrije dans en voor hen die hun eigen proces kunnen dragen en dat ook fijn vinden. 

 

Ben je nieuw en geïnteresseerd ? Neem dan graag eerst contact met ons op via jordis@somatic-healing.nl zodat wij een telefonisch kennismakingsgesprek kunnen hebben.  Samen kijken wij of deze reeks lessen Somatic Dance aansluit bij jouw behoeftes en of jouw level van dans-ervaring aansluit bij de groep. 


Indien tegen de tijd nog van toepassing: 


In verband met de Corona maatregelen van het RIVM is de avond iets aangepast:

-Tijdens de les houden we rekening met het feit dat we niet met de gezichten naar elkaar toe dicht bij elkaar dansen, behalve met je vaste danspartner uit een huishouden. Dit geldt ook voor aanraking.
- We geven een creatieve invulling eraan hoe we ons toch vrij kunnen voelen met elkaar en ons kunnen verbinden.
Bij begin van de les worden jullie gevraagd om een Gezondheidscheck te tekenen die bevestigt dat je Corona klachtenvrij bent.
- Bij verkoudheidsklachten wil ik je vragen om toch liever thuis te blijven. Laat mij graag weten als dit aan de hand is.

 

Dankbaar en vervuld kijk ik terug op seizoenen vol prachtige dansen die zich iedere lesavond weer op heel eigen wijze hebben kunnen ontvouwen. De Crisis heeft veel creativiteit en flexibiliteit gevraagd van een ieder. Door het mee bewegen met de tijd is er op wonderbaarlijke wijze ook veel nieuws ontstaan. Dansen met meer ruimte bewustzijn en verbinding via de energetische laag bvb. Aspecten die ook in dit seizoen ons onderzoek naar de Yin & Yang krachten in ons gaan verrijken. Het diepe bewusstzijn hiervoor in ons zelf leidt tot een opmerkelijk krachtige en elkaar versterkende uitwisseling. En ook in dit inmiddels tiende seizoen vindt weer veel verdieping plaats. We gaan op onderzoek naar spannende thema’s, die iedere keer weer nieuwe mogelijkheden bieden tot waarachtige, hart openende verbinding tussen zowel vrouwen en mannen onderling als ook vrouwen en mannen met elkaar. Somatic Dance is vol in ontwikkeling.

 

Ook in het volgende lesblok draaien de Somatic Dance-cursus avonden weer om het universele thema van Yin & Yang als complementaire zich versterkende krachten. Onze reis gaat door het dal van verstilling en verdieping (yin) in onze innerlijke lichamelijke waarneming en piekt op speelse wijze in uitbundige expressie (yang).

 

In de Yin kwaliteit ervaren wij vaak ontvankelijkheid, vloeibaarheid, maar ook stilte en expansie: de kracht van zijn. De Yang kwaliteit geeft richting en focus, leidt ons naar vastberadenheid: de kracht van doen. Bij het spel van Yin & Yang gaat het om de integratie van het vrouwelijke en het mannelijke in ons als zich aanvullende krachten. Zo in contact met jezelf kun je op afgestemde wijze in contact gaan met de ander, met aanwezigheid, spontaniteit en subtiliteit in de verbinding.

 

Ook in de komende reeks lessen wil ik graag de mate van verdbinding vergroten, met het oog erop ons voor elkaar ter beschikking te stellen de ander met ons hele wezen in de dans te ondersteunen in zijn en haar kracht te komen. En om zo het vertrouwen tussen vrouwen en mannen te herstellen en de eeuwenoude kloof en stereotypering nog dieper te kunnen helen.

  

Wat gaan we doen

De elementen in de Somatic Dance zijn bewegingsexploratie en dansimprovisatie, alleen, met een partner en in de groep. Ook word je tijdens de dans individueel somatisch begeleid door mij. In verband met de Corona maatregelen geldt dat bij aanraking tijdens de avond met een vaste partner wordt gewerkt en de afstand van 1,5 m wordt behouden. 

 

Voor wie:

Deze cursus is voor dansers met ervaring in vrije dans en in hun eigen proces te dragen en die dat ook fijn vinden. Ook voor dansers die ervaring hebben met vrije dans kan de Somatic Dance een complementaire, verdiepende ervaring geven. De vaardigheden in aanraking die je aangereikt krijgt helpen je om je lichaam nog bewuster te ervaren en je middelen tot expressie te verruimen. 

 

Ook voor dansers die ervaring hebben in Biodanza, Vijf Ritmes, Movement Medicine of Ecstatic Dance kan de Somatic Dance verdieping geven. Het helpt je om je lichaam meer bewust te ervaren waardoor je danservaring verdiept. Die ervaring neem je dan weer mee naar de andere dansevents. 


DE 10 LESSEN VINDEN PLAATS OP


DATA NAARJAAR 2020:

Maandag groep voor mannen en vrouwen : maandag om de week (m.u.v. 28 dec ivm kertsvakantie) - oneven weken
:7 sep - 21 sep - 5 okt - 19 okt - 2 nov -  16 nov - 30 nov - 14 dec 2020 - (4 jan, 18 jan, 1 feb en 15 feb. 2021 niet ivm. lockdown)


DATA VOORJAAR 2021

(1 mar, 15 mar, niet ivm. lockdown) 29 mar, 12 apr, 26 apr, 10 mei, 17 mei (let op één week verschoven i.v.m. Pinksteren) 7 juni, 21 juni en 5 juli 2021.


Locatie maandag: De Nieuwe Regentesseschool

Kruisdwarsstraat 6 Utrecht

(Parkeren :Hier geldt​ tot 23:00u een uurtarief van €4,27 

Op 8 minuten loopafstand naar het zuidoosten toe, vanaf de Wolter Heukelslaan geldt tot 21:00u een uurtarief van €3,03.)

 

Tijd: 19:15 inloop, start 19:30 tot 22:00 uur

 

Prijs: €297


Betalen via IDEAL op de webshop bij aanmelding.

Na betaling ben je pas verzekerd van een plek in de groep.

 

Annulering: jouw aanmelding is bindend en betekent dat je je committeert aan deelname van de gehele cursus en betaling van het hele cursusbedrag. Anders dan bij andere vrije dansvormen dans je in een vaste groep en ontstaat er een diepere binding en betrokkenheid bij elkaar. Om evenwicht en de rust in de groepen te bewaren is geen restitutie mogelijk, ook niet bij ziekte of andere overmacht. Wel bieden we je in dergelijke gevallen de mogelijkheid, vòòr aanvang van de cursus jouw plek door iemand anders over te laten nemen. Dit gebeurt in wederzijds overleg. Hieraan zijn €20 administratiekosten verbonden.


De 10 lessen vinden plaats in een vaste groep waardoor het belangrijk is dat je aanwezig bent. Deelname met een chronische aandoening die je deelname onzeker maakt is helaas niet mogelijk. Bij langdurig uitval, onduidelijkheid of onzekerheid van deelname voelen wij ons vrij de plek door iemand anders in te laten nemen.


Na aanmelding volgt, indien nodig, zo snel mogelijk een telefonisch kennismakingsgesprek met mij waarbij we samen kijken of deze reeks lessen Somatic Dance aansluit bij jouw behoeftes en of jouw level van dans-ervaring aansluit bij de groep.


Wij behouden ons het recht de grootte van de groep te wijzigen en bij onvoldoende aanmeldingen de cursus te annuleren. Uiteraard word je daar dan direct van op de hoogte gesteld en wordt het cursusgeld teruggestort. 


Aanmelding: Klik hier voor de webshop om je aan te melden.


Voor interesse in deelname in het voorjaar kijk hieronder:

Wachtlijst en belangstelling: Klik hier voor het belang-stellingsformulier.

 

Informatie : 0645468405

                   jordis@somatic-healing.nl

 

Docente: Jordis Jakubczick

Assistentie : Michel en Gerwin 

 

Biografie: klik hier

 

Ben je nieuw en nieuwsgierig, neem dan graag contact op met

Jordis. Wees welkom!


Klik op de afbeelding voor een impressie van de Somatic Dance en de 'Dans van Yin & Yang'.

Actueel

NIEUW PROGRAMMA 

 

In 7 Stappen naar Vitaliteit, Veerkracht en Verbinding

Start in maart 2021

4 groepssessies en

3 individuele sessies 

Klik hier voor meer informatie en hier voor de webshop


Wil je de Somatic Dance leren kennen?

Kijk hieronder voor de actuele lijst van workshps:


Somatic Dance Avond

Nu weer in Utrecht 

zaterdag

27 maart 2021

In de Wilg in Utrecht

Met de workshop 'Het subtiele Spel van Yin & Yang'.

19:30 tot 20:30 

en aansluitend vrij dansen op de verrassende muziekvariaties van

DJ Aloes 

tot 22;30

Aanmelden klik hier voor de webshop 


Voorjaarsseizoen 2021 

’De Dans van Yin & Yang  

10 avonden maandag avonden om de week 
Vanaf maart tot juli 2021 in Utrecht

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor de webshop om je aan te melden.

'Advanced Koppel Cursus Yin & Yang'

voorjaar 2021

7 avonden een maandag en/of een woensdag per maand
Vanaf maart tot juli 2021 

in Amersfoort en  in Utrecht

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor de webshop om je aan te melden.

Nieuw 

Yin & Yang Dans

Open les Avond

maandag 22 maart, 31 mei en 28 juni 2021

Locatie:  Regentesseschool , Utrecht 

Kruisdwarsstraat  6

Tijd: 19:30 -22:00

begeleid door Jördis Jakubczick

Prijs: E25

Meer info klik hier 

Klik hier voor de webshop om je aan te melden.

Lichaamsgericht

Coaching 

Nu ook in Amersfoort in het Vlinderhuys. Bijzonder goed voor proceswerk en lichaamsgerichte heling met expressie.  

Klik hier voor meer informatie.

Klik hiervoor de praktijkwebsite.

Wil je meer vrije Dans?

Klik hier voor de blotevoeten danskalender