Retraites

Hier een ervaring van de afgelopen Zomerretraite in 2023:

“Met een grote stralende glimlach kijk ik terug op de reis die ik ervaren heb tijdens het Retraite Weekend.
Van diepe transformerende processen; die door de dansen grote ondersteuning boden niet alleen om er nog dieper in te komen maar ook om eruit te herrijzen tot vele schatterlachende gekke momenten.
Pure Joy om mijzelf weer zo vrij te kunnen voelen.
En omringd door warme, leuke, fijne, lieve, authentieke mensen is het een thuiskomen van samenzijn.
Dank je wel Jördis voor je nauwkeurig afgestemd luisteren; wat altijd leidt tot ongelooflijke workshops waar ik mij zo veilig aan kan overgeven.
Heleen”

Zomerretraite 2024

De Dans van Yin & Yang - Vrijheid in Verbinding"

Een ontdekkingsreis naar de diepte van je innerlijke man- en vrouw-zijn


In de zomer organiseren wij weer een 3 daagse retraite op het mooie Land van Lisa 


Wanneer: Donderdag 25 juli van 17:00 uur tot zondag 28 juli 17:00 
Waar: Land van Lisa, van Ouwenallerlaan 6, 7157 AZ Rekken

19 Juni: Let op: Wij streven naar een zo goed mogelijk evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke deelnemers. Er is nog een vrouwenplek vrij, midst je een man weet aan te dragen die zich inschrijft (In overleg met Jördis). Er zijn nog 8 mannen-plekken vrij. Als je een man weet aan te dragen die mee doet (in overleg met Jördis) ontvang je 50,- euro ambassadeurskorting. Dit is tot 1 juli geldig.
Met 'De Dans van Yin & Yang' op weg naar innerlijke vrijheid


Bewustzijn betekent herinneren. Herinneren dat we van nature vrij zijn. Maar we zijn vrij onder voorwaarde van ons aardse lichaam en we zijn gebonden aan alle wetmatigheden van de aarde. Het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn helpt ons om ons bewust te verhouden tot die wetmatigheden en zo onze natuurlijke staat van vrij zijn terug te vinden. We dansen o.a. met aspecten zoals ruimte, tijd, zwaartekracht en momentum. De dansvloer is de oefenplek waar we daarmee spelen en onderzoeken waar de vrijheid in jou zit. 


Tijdens de Zomer-retraite gaan we samen op onderzoek met de vraag: wat betekent innerlijke vrijheid voor jou? Ervaar je die in de extremen en door buiten de kaders te dansen? Of ontdek je hem juist in het midden van het rusten in je centrum. En wat doet het dansen vanuit de kracht van je centrale as met je gevoel van vrijheid? Ons onderzoek gaat verder met de vraag: Hoe voelt 'vrijheid in verbinding' voor jou? En hoe diep in verbinding kun je gaan in de dans en het lichaamswerk zonder jezelf kwijt te raken. 


Is vrijheid niet het aanwezig zijn in het moment? Soms is dat lastig omdat er allerlei 'mist' omheen hangt in de vorm van emoties die je in je systeem meedraagt. Deze emoties kunnen belemmerend en verlammend werken. Ook hiervoor is er een veilige bedding, om te zijn met wat er is, het te omhelzen en te integreren, en vaak zelfs te kunnen transformeren. 


Het vertrekpunt in de Somatic Dance is een stevige autonomie als basis voor diepe verbindingen vol overgave, met alle ruimte en tijd voor vrije creativiteit. Tijdens de drie dagen gaan wij de eerste 24 uur nog explicieter met eerst de vrouwen en mannen apart in de ervaring, om vervolgens nog krachtiger verankerd in onszelf gezamenlijk verder in de dans te stromen.


Tijdens de sessies werken we met oefeningen vanuit de Somatic Dance Approach: lichaamswerk met ervaarbare anatomie leidend in dansexpressie en vrije improvisatie. Je danst alleen, met een partner of met de groep.


Voor wie:
Deze retraite is voor dansers met ervaring in vrije dans en in hun eigen proces te dragen en die dat ook fijn vinden. Ook voor dansers die (veel) ervaring hebben in Biodanza, Vijf Ritmes, Movement Medicine of Ecstatic Dance kan de Somatic Dance een complementaire, verdiepende ervaring geven. De vaardigheden in aanraking die je aangereikt krijgt helpen je om je lichaam nog bewuster te ervaren en zijn een middel naar het verder verruimen van je expressie. De nieuwe mogelijkheden voor jouw dansexpressie neem je dan weer mee in de andere dans-events.


De retraite is voor 18 mannen en 18 vrouwen.


Wat kun je verwachten

  • Een prachtige locatie omgeven van natuur
  • 7 Yin & Yang-sessies 
  • Een vrije dansavond met een ervaren DJ 
  • Sharings in kleine groepjes
  • Vegtarisch / veganistische biologische maaltijden
  • Tussendoor vrij te besteden tijd / wandelen in de natuur
  • Een avond Hot tub, Sauna en samen chillen bij het kampvuur


De praktische informatie

Docent : Jördis Jakubczick

Assistent: Michel Sadon en Monique van Laerhoven

Data: donderdag 25 juli 2024 van 17:00 uur tot zondag 28 juli 17:00
Locatie: Land van Lisa, van Ouwenallerlaan 6, 7157 AZ Rekken


Kosten: All in 660- euro incl. btw

19 Juni: Let op: Wij streven naar een zo goed mogelijk evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke deelnemers. Er is nog een vrouwenplek vrij, midst je een man weet aan te dragen die zich inschrijft (In overleg met Jördis). Er zijn nog 8 mannen-plekken vrij. Als je een man weet aan te dragen die mee doet (in overleg met Jördis) ontvang je 50,- euro ambassadeurskorting. Dit is tot 1 juli geldig.


Ambassadeurskorting van 50,- euro als je iemand aandraagt die deel gaat nemen. Dit gaat in overleg met Jördis.


Opbouw van deze kosten:
Kosten training (p.p).= 313,- euro (7 sessies van 2,5 á 3 uur en een dansavond)

Kosten onderkomen en eten (p.p): 347,- euro 

Prijs is inclusieve de Sauna en Hottub op zaterdag


3 overnachtingen: Je slaapt met meerdere mensen op een kamer. Op de een-persoons bedden zijn een dekbed en een kussen aanwezig, graag je eigen beddengoed mee te nemen. Mocht je beddengoed willen huren: dit kan terplekke bij Land van Lisa voor 10,- euro

Er is op het terrein van Land van Lisa ook ruimte voor een aantal tenten en/of Camper. Neem hiervoor contact met mij op via e-mail.


Betalen in twee termijnen is mogelijk:

Eerste termijn: 330,- euro direct bij de aanmelding.

Tweede termijn, het restbedrag van 330,- euro uiterlijk vóór 5 juli 2024

Kies hiervoor het product: 'Zomerretraite 2024 - Termijnbetaling' op de webshop.


Aanmelding:Let op de juiste productkeuze.

Vanwege het groepsproces is uitsluitend deelname aan de gehele retraite mogelijk.


Bij annulering:

Wij adviseren je een reisverzekering af te sluiten.

Jouw aanmelding is bindend en betekent dat je je committeert aan deelname aan de 3-daagse en betaling van het hele cursusbedrag. Er is geen restitutie mogelijk, ook niet bij ziekte of andere overmacht. Wel bieden we je in dergelijke gevallen de mogelijkheid jouw deelnameplek, minimaal drie dagen vóór aanvang retraite, door iemand anders over te laten nemen. Dit gebeurt in wederzijds overleg. Hieraan zijn 25,- euro administratiekosten gekoppeld. Bij uitval, onduidelijkheid of onzekerheid van deelname voelen wij ons vrij de plek door iemand anders in te laten nemen. De retraite vind plaats bij minimaal 24 deelnemers. Mocht het weekend niet door gaan, dan krijg je je betaling terug.


Informatie : 020-4889780/ 0645468405

                       jordis@somatic-healing.nl


Ben je nieuw en nieuwsgierig, neem dan graag contact op met mij, zodat wij kunnen kijken of deze Somatic Dance Zomerretraite aansluit bij jouw behoeftes en of jouw level van danservaring aansluit bij de groep. Wees welkom!