Reviews

Reviews

Wat de deelnemers over hun ervaringen met de Somatic Dance vertellen: 

" Somatic Dance... is meer dan dans alleen. Het is verbinding met de binnen- en buitenwereld, verwondering over herwonnen zachtheid en een verrijking wanneer van daaruit het leven in je lijf weer gaat stromen. Bovenal is het een opening naar plezier: Samen, met jezelf en als een feestje voor je lijf.

Jordis kent het lijf en wat daarin beweegt als geen ander, en ik ken geen mooiere ingang naar de bruisende levens-energie dan via haar Somatic Dance."

            Ellen

Ik heb niet alleen heel fijn gedanst, maar ik ben door de oefeningen van Jordis uitgenodigd om in de dans mijzelf helemaal te blijven voelen en van daaruit contact te maken met andere dansers. Ik heb waardevolle ervaringen opgedaan waar ik ook wat aan heb in het dagelijks leven.

Paul

"Somatic Dance brengt me op een speelse manier in contact met wat vast zit in mijn lijf. Waardoor het loskomt, ik dieper kan landen en mijn lichaam nog meer kan bewonen. Dat alles in prettige verbinding met anderen. Aanrader voor wie iets nieuws wil ontdekken en grenzen wil verleggen."


                     Annette

Het kunnen toelaten van aanraking tijdens lichaamswerk in de dans lessen is een echte zoektocht voor mij geweest. Zoeken naar een manier waarop het voor mij goed voelde. Dat de aanraking afgestemd was op mij, dat was met wisselend succes. De ene keer voelde het meer afgestemd dan de andere keer. Het overkwam me elke keer opnieuw. Nadat ik een traject bij Jordis had gevolgd lukte het me steviger in mezelf te wonen. Ik kan daardoor beter contact maken met de intentie van een persoon die me aanraakt. En dan is het eigenlijk altijd goed en erg fijn om aangeraakt te worden.

                  Michel

Over de Zomerretraites


"De Yin & Yang retraite was waanzinnig fijn. Ik heb het als  een zeer groot cadeau ervaren. Ik voelde me op een gegeven moment zo zacht stromend en ontspannen. Ik kan me niet herinneren dat ik me ooit eerder zo gevoeld heb "

               Judith


                                     

“Vandaag, een dag na de zomerretraite, zo’n heerlijk tevreden gevoel. Het was weer een waanzinnig mooi weekend. Voor de derde keer op rij weer zo’n heerlijke groep mensen, die samen een avontuur aangaan. Die met elkaar verdiepen en verbinden. Die elkaar vertrouwen geven waardoor je kan zakken in je eigen gevoel en dat veilig kan onderzoeken en soms emoties kan verwerken. Jordis: dat komt allemaal tot stand door jouw begeleiding. Je weet toch telkens die veilige bedding te creëren zodat iedereen dit kan doen. Heel veel dank daarvoor!"


    Emile"Ik heb de Zomerretraite 2019 in Hof van Axen ervaren als zeer positief. Voedend, verrijkend en inzicht gevend. Een groot(s) cadeau! Ik kon via dans en beweging in een natuurlijke stroom vanuit mijn hart komen. Aanwezig zijn in de kleinheid, de vertraging en voelen in het moment voelde als heel krachtig. Een dag apart werken met mannen was verrassend en verbindend."

 A.v.l."Yesterday evening I returned from the three-day retreat with members of my Somatic Dance group and it has been the most wonderful, magical, enjoyable, healing and transformative group experience of my life. During the retreat we danced and laughed and cried and hugged and shouted and celebrated life together, At this moment in my life, which has lasted nearly sixty years, I feel more vibrant and alive, more vital, more mature, balanced and at peace than ever before."

              Robert

Wat de dansers over individuele sessies met mij in mijn praktijk vertellen over hun ervaringen.

"Wat een mooi mens is Jördis! Een vakvrouw pur sang met een schat aan ervaring als het gaat om spirituele kennis en kennis van het lichaam. Maar de schoonheid aan haar is dat zij zichzelf daarbij zo inzet, met huid en haar. Zo empathisch, zo betrokken en vol aandacht voor jouw pijn, zo zonder oordeel en puur liefdevol. Ik heb veel sessies meegemaakt in m’n leven maar dit was tot nu toe het beste wat mij kon overkomen.
Ik wil haar daarom als begeleidster op jouw pad van harte aanbevelen. Dat heb ik al gedaan naar mijn eigen omgeving en ik zal dat ook blijven doen, met liefde…..!"       

 Martin

"Ik heb buitengewoon van de sessies met Jordis genoten. Nou, beste lezer, ze kan werkelijk “alles”. Aanwezig, speels, contactvol, durf, nabij, fysiek, direct en gevoelig.

In de sessies gebruikte Jordis een combinatie van Somatic Healing technieken en Somatic Dance technieken. Ze paste die combinatie op een heel natuurlijke, vanzelfsprekend manier aan wat de situatie op dat moment vroeg. Ik had in deze sessies als vanzelf de mogelijkheid om relatief ingrijpende emotionele ervaringen uit het recente verleden een betere plaats in mijn leven te geven."     

André