Somatic Dance Avond

Somatic Dance Avond
Iedere 4de zaterdag van de maand

28 jan, 25 feb., 25 maart, 22 april , 27 mei, 24 juni 2023, 22 juli, (augustus zomerpauze), 23 sep, 28 okt, 25 nov 2023 (dec winterpauze).


Welkom voor de dansavonden in 2023 !

De Dansavond is een dansavontuur voor iedereen die van vrije dans en verdieping houdt. We nodigen alle dansers uit om op deze heerlijk ruime locatie met ons te komen dansen.

Tijdens de Somatic Dance Avonden kun je steeds een variatie op de workshop ’De Dans van Yin & Yang' beleven. Het thema van de inleidende workshop is deze keer '.Let's get juicy."

Na de workshop zal DJ o'Nysos ons mee nemen met zijn heerlijke compilatie van bezielde, sensuele en groovy muziek. Goed gemixt en in afstemming met de energie op de dansvloer.


Wat zeer gewaardeerd wordt aan deze avond is de aandacht voor de afronding, waardoor we de dans in verbondenheid af kunnen sluiten. Wil je dat ervaren? Blijf dan tot het einde van de avond! Dans je mee?


Data: zaterdag  

28 jan.: Dj Aloes

25 feb.: Dj Aloes

25 mrt.: Dj Aloes

22 april: Dj Aloes 

27 mei: Dj Aloes

24 juni 2023: Dj o'Nysos 

22 juli : DJ Aloes 

In augustus is Zomerpauze

25 sep.: Dj Aloes

28 okt.

24 nov.: 

In december is Winterpauze


Tijd: 19:15 deuren open

         19:30 - 20:45 workshop '.Let's get juicy' met Jördis Jakubczick

         20:45   vrije dans met Dj o'Nysos

         22:50 - 23:00 gezamenlijke afsluiting

 

Locatie: Danswerkplaats, Oude Fabriekstraat 20, 3812 NR, Amersfoort. 

Gratis parkeren in de buurt. 

 

Prijs: De hele Dansavond incl. de workshop: €20

Prijs: Voor alleen de workshop: €10
Prijs: Voor alleen de vrije dans : €13


Aanmelding: Klik hier voor de webshop om je vooraf aan te melden. 

Let op: Tickets via de webshop het liefst tot 18:00. Daarna gelieve je ticket aan de kassa kopen. Er is voldoende plek. Bij betalen aan de kassa graag gepast contant geld meenemen.


'Let's get juicy'

In deze workshop gaan wij dansend onze interne ritmes verkennen. Als wij naar muziek luisteren, swingt ons lichaam mee. Onze cellen herkennen de trilling van de instrumenten en het ritme van de muziek. Hoe komt dat? Onze lichamen bestaan uit gemiddeld 70% vloeistof. Het stroomt als bloed door onze aderen en zelfs die stromen als vloeiend bindweefsel rond onze cellen, zoals de riviermond in de rivierdelta. Het is een landschap zoals in de natuur met zijn heel eigen ritmes, dat is ons lichaam; voortdurend in beweging.


Wanneer jij je in de dans met je interne stroom verbindt, dan geeft dat een gevoel van verzachting en diepe verbinding met jezelf en het leven. Je kunt ook rusten in herhalende ritmes van waaruit een oorspronkelijke expressie ontstaat. Van hier uit in contact komen met elkaar leidt tot een pure, niet gefabriceerde en creatieve dans. Een dans waar niets meer te bedenken valt, alleen maar voelen, zijn en bewegen. Aspecten en kwaliteiten die het contact met jezelf versterken en je dans zullen verrijken. Vanuit jezelf in stilte naar vloeiend in verbinding en naar uitbundig en heerlijk los.