Somatic Dance Avond

Somatic Dance Avond
Iedere 4de zaterdag van de maand

2023: 23 december

2024: 27 jan, 24 feb., 23 mrt, 27 apr, 25 mei, 22 juni , (juli zomerpauze), 24 aug., 28, sept., 26 okt., 23 nov., 28 dec (onder voorbehoud). 


Welkom voor de dansavonden in 2023 !

De Dansavond is een dansavontuur voor iedereen die van vrije dans en verdieping houdt. We nodigen alle dansers uit om op deze heerlijk ruime locatie met ons te komen dansen.

Tijdens de Somatic Dance Avonden kun je steeds een variatie op de workshop ’De Dans van Yin & Yang' beleven. Het thema van de inleidende workshop is deze keer'Het subtiele Spel van Yin & Yang". Na de workshop zal DJ Aloes ons mee nemen met haar verrassende muzikale mix in het moment, waarbij ze afstemt op de dansenergie op de dansvloer.


Wat zeer gewaardeerd wordt aan deze avond is de aandacht voor de afronding, waardoor we de dans in verbondenheid af kunnen sluiten. Wil je dat ervaren? Blijf dan tot het einde van de avond! Dans je mee?


Data 2023: zaterdag

23 december: Dj Aloes - 'Het subtiele Spel van Yin & Yang'

Data 2024: zaterdag 

27 jan. : Dj Aloes

24 feb.: Dj Aloes

23 mrt.: Dj Aloes

27 april: Dj o'Nysos

25 mei : Dj Aloes

22 juni : Dj Aloes

In juli is Zomerpauze

24 aug : Dj Aloes

28 sep.: Dj Aloes

26 okt.: DJ Aloes

23 nov.: DJ Aloes

28 dec.: Dj.  (nog te bepalen) onder voorbehoud


Tijd: 19:15 deuren open

         19:30 - 20:45 workshop 'Het subtiele Spel van Yin & Yang' met Jördis Jakubczick

         20:45   vrije dans met Dj Aloes

         22:50 - 23:00 gezamenlijke afsluiting

 

Locatie: Danswerkplaats, Oude Fabriekstraat 20, 3812 NR, Amersfoort. 

Gratis parkeren in de buurt. 

 

Prijs: De hele Dansavond incl. de workshop: €20

Prijs: Voor alleen de workshop: €10
Prijs: Voor alleen de vrije dans : €13


Aanmelding: Klik hier voor de webshop om je vooraf aan te melden. 

Let op: De avonden worden steeds voller. We raden aan om vooraf en uiterlijk tot 17:00 een ticket via de webshop te kopen De avondkassa is open zolang er nog plek is.

Bij betalen aan de kassa graag gepast contant geld meenemen. Pinnen is niet mogelijk.


Over de workshop 'Het subtiele Spel van Yin & Yang'

Deze workshop is in het bijzonder geschikt ter kennismaking van de 'Dans van Yin & Yang'. Met 'Het subtiele Spel van Yin & Yang' gaan wij de complementaire en de elkaar versterkende krachten van de mannelijke en de vrouwelijke energieën in onszelf verkennen en versterken.


In de Yin kwaliteit ervaren wij in de melodie van de muziek. Het maakt ons vaak ontvankelijk, laat ons onze vloeibaarheid ontdekken, maar ook stilte en expansie: de kracht van zijn. De Yang kwaliteit vinden we in het ritme van de muziek. De Yang energie geeft ons richting en focus, leidt ons naar vastberadenheid: de kracht van doen. Bij het spel van Yin & Yang gaat het om de integratie van het vrouwelijke en het mannelijke in ons als aanvullende krachten. Zo in contact met jezelf kun je op afgestemde wijze in contact gaan met je omgeving en de ander, met aanwezigheid, spontaniteit en subtiliteit in de verbinding.