DJ's Somatic Dance Avonden

DJ's Open Dansavonden


De DJ van de avond speelt muzikaal in op de sfeer en dansenergie die ontstaat tijdens de workshop.


DJ Aloes

DJ Aloes draait al een aantal jaren met liefde voor dans en muziek op diverse dansavonden in Nederland. Zij creëert een verrassende muzikale mix in het moment, waarbij ze afstemt op de dansenergie. Hierbij onderzoekt zij muzikaal wat er nog meer wil en kan bewegen. Soms nodigt haar muziek uit tot extraverte expressie, soms tot meer introverte bewegingen. Bij de Somatic Dance avond zal zij intunen op de workshop voor haar dj- set. Zij speelt door op wat daar wordt ingezet en wakker gemaakt. Er is ruimte voor spelen, verbinden, versnellen, vertragen en verstillen. Zij ziet uit naar onze dans op de dansvloer van  Danswerkplaats in Amersfoort. 

DJ o'Nysos

DJo'Nysos zal een heerlijke compilatie creëren van bezielde, sensuele en groovy muziek. Goed gemixt en in afstemming met de energie op de dansvloer.

 

"Als bevlogen danser weet ik je door sferen te leiden die met elkaar in verbinding staan. De flow brengt je langs gegronde aardse ritmes, hogere sferen, sensualiteit en muziek van het hart, afgewisseld met verstilling om dit alles te verinnerlijken. Of gewoon eens iets geks om je weer even te ontwaken ... laat je vooral verrassen!

Ik speel in op de dynamiek van de dansvloer en de energie van de dansers, en rijg daar muziek doorheen die aansluit op het thema of de sfeer van die avond."


De naam “DJ o' Nysos” verwijst naar de mythische figuur Dionysos. In deze figuur herken ik mijzelf. Als archetype vertegenwoordigd hij het sterkst het vrouwelijke in de man. Dionysos heeft een tweeslachtigheid, hij is man en vrouw tegelijk. Hij vertoont daarin grote overeenkomst met de Indiase god Shiva. Shiva wordt soms ook afgebeeld als half man, half vrouw om de vereniging tussen mannelijke en vrouwelijke aspecten te benadrukken.

Dionysos brengt de mensen tot elkaar. Hij is de god van de geestdrift en het enthousiasme, vooral op het gebied van poëzie en muziek. De aan Dionysos gewijde poëzie en muziek zijn heftig en opgewonden, zij kenmerken zich door plotselinge overgangen van de uitbundigste vreugde tot de diepste smart.


We zien langzamerhand een terugkeer van Dionysos in onze samenleving door de hang naar mystiek en extase, de erkenning van het vrouwelijke in de man. In mijn muziek nodig ik iedereen uit om te genieten en te beleven en daarmee het leven te vieren.