Somatic Dance Avond

Somatic Dance Avond
Iedere 4de zaterdag van de maand

28 jan, 25 feb., 25 maart, 22 april , 27 mei, 24 juni , 22 juli, (augustus zomerpauze), 23 sept. 2023, 28 okt, 25 nov 2023 (dec winterpauze).


Welkom voor de dansavonden in 2023 !

De Dansavond is een dansavontuur voor iedereen die van vrije dans en verdieping houdt. We nodigen alle dansers uit om op deze heerlijk ruime locatie met ons te komen dansen.

Tijdens de Somatic Dance Avonden kun je steeds een variatie op de workshop ’De Dans van Yin & Yang' beleven. Het thema van de inleidende workshop is deze keer '.Getting High Raw'.

Na de workshop zal DJ Aloes ons mee nemen met haar verrassende muzikale mix in het moment, waarbij ze afstemt op de dansenergie op de dansvloer.


Wat zeer gewaardeerd wordt aan deze avond is de aandacht voor de afronding, waardoor we de dans in verbondenheid af kunnen sluiten. Wil je dat ervaren? Blijf dan tot het einde van de avond! Dans je mee?


Data: zaterdag  

28 jan. : Dj Aloes

25 feb.: Dj Aloes

25 mrt.: Dj Aloes

22 april:Dj Aloes 

27 mei : Dj Aloes

24 juni : Dj o'Nysos 

22 juli  : DJ Aloes 

In augustus is Zomerpauze

23 september 2023: Dj Aloes

28 okt.: DJ Aloes

25 nov.: DJ Aloes

In december is Winterpauze


Tijd: 19:15 deuren open

         19:30 - 20:45 workshop 'Getting High Raw' met Jördis Jakubczick

         20:45   vrije dans met Dj Aloes

         22:50 - 23:00 gezamenlijke afsluiting

 

Locatie: Danswerkplaats, Oude Fabriekstraat 20, 3812 NR, Amersfoort. 

Gratis parkeren in de buurt. 

 

Prijs: De hele Dansavond incl. de workshop: €20

Prijs: Voor alleen de workshop: €10
Prijs: Voor alleen de vrije dans : €13


Aanmelding: Klik hier voor de webshop om je vooraf aan te melden. 

Let op: Tickets via de webshop het liefst tot 18:00. Daarna gelieve je ticket aan de kassa kopen. Er is voldoende plek. Bij betalen aan de kassa graag gepast contant geld meenemen.


Getting High Raw

Deze workshop gaat over danceflow en de uitnodiging tot overgave: overgave aan het moment, aan een totale belevenis, aan je lichaam die jou mee neemt op reis, aan de creativiteit die zich als vanzelf ontvouwt en aan het liefdesveld dat ontstaat als wij de verbinding in gaan.


Trance dansen zijnalsinds eeuwen deel van culturen zoalsin Afrika en India,en worden vaak in de context van heling en ziels-reiniging toegepast. In onze westerse wereld is de transcenderende staat in mijn beleving een gemis en zeker niet geïntegreerd in ons dagelijkse, maatschappelijke leven. Opmerkelijk zijndaarentegende overgrote dance events zoals Dance Valley, waar wel 10 duizenden jonge mensen op technomuziek 'High' worden'. Helaas gaat dat bij de meesten gepaard met de inname van harde drugs, die veel negatieve lichamelijke sporenachterlatenen tot verslaving kunnen leiden.


Fascinerend is: Puur alleen door de dans worden dezelfde hormonen in onze hersenen geactiveerd als bij uitwendige stimulerende middelen (alcohol of andere drugs). En het mooie is: we hebben er achteraf geen kater van en voelen ons erna juist beter in balans.


In 'Getting high raw’ gaan wij een reis maken door de chakra’s waarbij we gebruik maken van de transformerende krachten van ons lichaam. Een dansreis door ons fysieke lichaam, die ons met zijn creatieve impulsen meeneemt in de dans improvisatie. Ik geef jullie op deze reis een kaart mee,en dat is je eigen lichaam. Langs deze weg worden onze energiecentra, de chakra's geactiveerd.

Door de Body-Mind synchronisatie opent zich onsgewaarzijnen komen we vanzelf op een hoger bewustzijnsniveau, dat ook een diepe verbondenheid in onvoorwaardelijke liefde met elkaar laat ontstaan.

Dans je mee?